O reteta care trebuie gustata si incercata, indiferent de preferintele culinare, este absolut binefacatoare, iar gustul asocierii verdeturilor de primavara este perfect.
INGREDIENTE:
– 4 morcovi
– o telina
– o legatura de ceapa verde
– o legatura de usturoi verde
– o legatura de untisor
– o legatura de leurda
– o legatura de stevie
– o legatura de urzici
– o legatura de patrunjel verde
– o lingura de boia de ardei dulce
– 1 l bors din tarate de grau, natural, de putina
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata morcovii si telina, apoi morcovii se rad grosier, iar telina se toaca.
Se fierb apoi in apa cu sare, pana se patrund. Intre timp se spala si se curata toate verdeturile, se toaca si se adauga la fiert, se lasa doar cat sa se patrunda putin, se adauga borsul, iar dupa ce clocoteste, se intrerupe fierberea ciorbei, se potriveste de sare, iar la final, se adauga boiaua de ardei dulce, pentru a-si pastra gustul intact. Se poate servi cu paine integrala nedospita.