Un bors cu legume proaspete si mirodenii, preparat fara ulei si astfel incat sa poata fi valorificati la maximum nutrentii ingredientelor sale. Este indicat in mesele festive ale sarbatorilor iernii, pentru a nu face exces de grasimi si pentru a ajuta digestia si absorbtia.
INGREDIENTE:
– o ceapa
– un morcov
– o felie radacina de telina
– ½ zuchinni
– ½ tulpina de broccoli
– un ardei
– o foaie de dafin
– o lingura de cimbru maruntit
– o lingurita pudra de turmeric
– 750 ml bors de putina
– 1 l lapte vegetal (am folosit de soia, organic, din soia nemodificata genetic)
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata, se spala bine si se maruntesc ceapa, morcovul si telina.
Se pun la fiert in apa. Intre timp, se spala bine broccoli, se desface in buchete, iar zuchinni si ardeiul se spala si se taie cubulete, apoi se adauga la fiert, lasandu-le sa dea intr-un singur clocot. Eu am folosit si miez de zuchinni (apare in poza de mai sus) intrucat a ramas de la aperitivul raw vegan cu zuchinni umplut.Se intrerupe fierberea si se lasa vasul acoperit. Dupa cca 5 minute, se adauga foaia de dafin, cimbrul maruntit, turmericul si borsul.
Se acopera vasul din nou, iar dupa ce temperatura ciorbei scade cat sa poata fi consumata, se portioneaza si se adauga laptele vegetal, dupa preferinta.