Un aperitiv ce expune broccoli la adevarata sa valoare, in stare cruda, asezonat delicios cu un sos tot crud, ce asociaza grasimi sanatoase, imbogatind nutrientii, savoarea si aspectul acestei retete.
INGREDIENTE:
– 3 zuchinni tineri
– un broccoli (500 g)
– 3-4 tulpinite de oregano
– sare neiodata, dupa gust
Pentru maioneza de nuci:
– 100 gr nuci romanesti, inmuiate in apa, minim 5 ore
– sucul unei jumatati de lamai
– 1-2 catei de usturoi
– 125 ml apa
– o lingurita faina de mustar (boabe de mustar rasnite)
– o lingurita mustar picant, cu hrean (optional)
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)
PREPARARE:
Se prepara maioneza de nuci, dupa reteta.
Se razuieste broccoli pe razatoarea mare.
Se spala bine zucchini, se taie in bucati, care se decojesc partial (pentru un aspect mai festiv) si se scobesc.
Se amesteca maioneza cu broccoli razuit, apoi se umplu bucatile de dovlecei scobite. Pentru cei care doresc un plus de gust sarat, se pot presara dovleceii scobiti, cu cate un praf de sare pe interior. Eu i-am folosit nesarati, cu gustul lor natural. Se astern pe platourile de servit si se garnisesc cu ramurele proaspete de oregano.
Le-am facut azi , in ajunul Craciunului si au iesit excelente . Multumesc pentru reteta .