APERITIV FESTIV, RAW VEGAN, DIN ZUCHINNI UMPLUT CU BROCCOLI SI MAIONEZA DE NUCI

decembrie 3, 2018 | CATEGORIA Aperitive

aperitiv raw vegan, din zuchinni umplut cu broccoli si maioneza de nuci, detaliu

Un aperitiv ce expune broccoli la adevarata sa valoare, in stare cruda, asezonat delicios cu un sos tot crud, ce asociaza grasimi sanatoase, imbogatind nutrientii, savoarea si  aspectul acestei retete.

INGREDIENTE:
– 3 zuchinni tineri
– un broccoli (500 g)
– 3-4 tulpinite de oregano
– sare neiodata, dupa gust

Pentru maioneza de nuci:
– 100 gr nuci romanesti, inmuiate in apa, minim 5 ore
– sucul unei jumatati de lamai
– 1-2 catei de usturoi
– 125 ml apa
– o lingurita faina de mustar (boabe de mustar rasnite)
– o lingurita mustar picant, cu hrean (optional)
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin, presat la rece (optional)

PREPARARE:
Se prepara maioneza de nuci, dupa reteta.

maioneza de nuci crude

Se razuieste broccoli pe razatoarea mare.

broccoli razuit, pentru salata cu maioneza de nuci

Se spala bine zucchini, se taie in bucati, care se decojesc partial (pentru un aspect mai festiv) si se scobesc.

dovlecei scobiti, maioneza de nuci si broccoli razuit, pentru salata

Se amesteca maioneza cu broccoli razuit, apoi se umplu bucatile de dovlecei scobite. Pentru cei care doresc un plus de gust sarat, se pot presara dovleceii scobiti, cu cate un praf de sare pe interior. Eu i-am folosit nesarati, cu gustul lor natural. Se astern pe platourile de servit si se garnisesc cu ramurele proaspete de oregano.

aperitiv raw vegan, din zuchinni umplut cu broccoli si maioneza de nuci

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *