O salata untoasa si hranitoare cu frisca raw vegana din alune de caju, marcata de aroma inconfundabila a muscatei parfumate.
INGREDIENTE :
– 250 gr avocado
– sucul unei jumatati de lamai
– 1-2 frunze de muscata parfumata
Pentru frisca de caju:
– 200 gr alune de caju
– 2 linguri de suc de lamaie
– 35 gr de miere de albine
– 175-200 ml apa (in functie de consistenta dorita)
PREPARARE:
Se pregateste frisca din ingredientele prezentatate, intocmai ca la reteta. Frunza de muscata parfumata (drusaim) se spala si se toaca fin, se amesteca cu 2 linguri de frisca si se lasa putin la macerat, aproximativ o ora. Se curata avocado taindu-se in jumatate, apoi rotindu-se usor pe sambure, pana se desprinde partea superioara. Se scoate samburele, apoi de pe ambele jumatati se desprinde coaja introducand varful unei lingurite intre miez si coaja, putin cate putin. Daca fructul de avocado este copt, atat samburele cat si coaja se desprind foarte usor de pulpa, care apoi, se taie cubulete.
Pulpa de avocado se asezoneaza apoi cu sucul de lamaie si cu frisca aromata de drusaim. Se obtine un gust elegant, cu parfum de citrice si un complex important de nutrienti.