ARDEI UMPLUTI CU SOIA

martie 22, 2013 | CATEGORIA Retete vegane

    ardei umpluti cu soia, detaliu

Iata varianta unei retete mult apreciata, in special de catre vegetarieni, bogata in proteina vegetala.

INGREDIENTE:

–         500 gr boabe fierte de soia

–         15 ardei (eu am folosit conservati)

–         3 cepe

–         2 morcovi

–         3 linguri bulion (eu am folosit rosii conservate)

–         2 lingurite de piper macinat

–         2 linguri de ulei de masline, extravirgin

–         2 legaturi de patrunjel verde

–         Sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Boabele de soia fierte dupa reteta https://mancamsanatos.ro/fierberea-boabelor-de-soia/, se dau prin masina de tocat, rezultand o pasta consistenta.

boabe de soia fierte si tocate

Se adauga cepele date prin masina de tocat, morcovii dati pe razatoarea fina, o legatura de patrunjel verde tocat marunt, o lingurita de piper si sare dupa gust.

boabe de soia si ceapa tocate, morcov ras, patrunjel maruntit, sare si piper

Se adauga o lingura de ulei de masline extravirgin, apoi se omogenizeaza compozitia, amestecand-o bine. Ardeii, daca sunt conservati, se tin la desarat, cateva ore, in mai multe ape, apoi se umplu cu aceasta compozitie.

ardei la umplut cu umplutura pe baza de soia

Se aseaza in cratita, se acopera cu apa, in care se adauga rosiile (bulionul), cealalata legatura de patrunjel tocata si inca o lingurita de piper.

ardei umpluti cu soia, pentru fiert, in sos cu rosii, patrunjel si piper

Se fierb la foc mic aproximativ 15 minute. Se adauga o lingura de ulei de masline in sos si se pot servi fiebinti, sau chiar la temperatura camerei.

ardei umpluti cu soia

ardei umpluti cu soia, detaliu 2

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *