Iata varianta unei retete mult apreciata, in special de catre vegetarieni, bogata in proteina vegetala.
INGREDIENTE:
– 500 gr boabe fierte de soia
– 15 ardei (eu am folosit conservati)
– 3 cepe
– 2 morcovi
– 3 linguri bulion (eu am folosit rosii conservate)
– 2 lingurite de piper macinat
– 2 linguri de ulei de masline, extravirgin
– 2 legaturi de patrunjel verde
– Sare, dupa gust
PREPARARE:
Boabele de soia fierte dupa reteta https://mancamsanatos.ro/fierberea-boabelor-de-soia/, se dau prin masina de tocat, rezultand o pasta consistenta.
Se adauga cepele date prin masina de tocat, morcovii dati pe razatoarea fina, o legatura de patrunjel verde tocat marunt, o lingurita de piper si sare dupa gust.
Se adauga o lingura de ulei de masline extravirgin, apoi se omogenizeaza compozitia, amestecand-o bine. Ardeii, daca sunt conservati, se tin la desarat, cateva ore, in mai multe ape, apoi se umplu cu aceasta compozitie.
Se aseaza in cratita, se acopera cu apa, in care se adauga rosiile (bulionul), cealalata legatura de patrunjel tocata si inca o lingurita de piper.
Se fierb la foc mic aproximativ 15 minute. Se adauga o lingura de ulei de masline in sos si se pot servi fiebinti, sau chiar la temperatura camerei.