ANGHINARE LA ABURI, CU EMULSIE DE LEURDA SI ALUNE DE PADURE

aprilie 17, 2018 | CATEGORIA Garnituri

anghinare la aburi, cu emulsie de leurda si alune de padure

O reteta prin care gustul special si inconfundabil al anghinarei este accentuat de o emulsie de primavara, cu usturoi salbatic si grasimi valoroase din alune de padure.

INGREDIENTE (pentru o portie):

– o floare de anghinare

– ½ lamaie

– sare de ocna, dupa gust

Pentru emulsia de leurda si alune de padure:

– 25 g alune de padure

– 5 frunze de leurda

– ½ lamaie

– 50 ml apa plata

– sare de ocna, dupa gust (optional)

 

PREPARARE:

Se lasa alunele de padure la hidatat 4 ore.

alune de padure la hidratat, pentru emulsie cu leurda

Se pregateste floarea de anghinare urmand pasii retetei. Se lasa 5 minute in apa cu suc de lamaie pentru a impiedica oxidarea.

anghinare curatata pentru fiert la aburi

Intre timp se pregateste dispozitivul de fiert la aburi, sau pur si simplu se fierbe apa intr-o oala deasupra careia se plaseaza o sita in care se aseaza floarea de anghinare curatata si care se acopera cu un capac. Se lasa la fiert in abur, cca 40 minute si intre timp, se pregateste emulsia de leurda si alune de padure. Frunzele de leurda se spala foarte bine, in multe ape. Alunele hidratate impreuna cu frunzele de leurda tocate grosier se aduna in blender, apoi se adauga apa si sucul lamaiei si se blenduiesc toate pana la consistenta unei emulsii grosiere, care optional, se poate sara. Dupa ce se patrunde anghinarea, se scoate din baia de aburi,  aseaza pe un platou, se sareaza putin si se garniseste cu emulsia de leurda si alune de padure.

anghinare la aburi, cu emulsie de leurda si alune de padure

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *