Preparate astfel, asocierea acestor legume este sanatoasa si apetisanta.
INGREDIENTE:
– 200 g zucchini
– 180 g vinete
– 1-2 cepe
– un ardei gras
– 1-2 morcovi
– 2-3 crengute de cimbru
– o foaie de dafin
– ¼ lingurita piper negru macinat
– 4-5 fire busuioc verde
– 3 linguri de rosii pasate
– o lingura ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt. Se spala ardeiul, morcovul, vanata si zucchini, ardeiul se toaca, morcovul se razuie grosier, iar vanata si zucchini se taie rondele subtiri.
Se fierb in apa, ceapa, morcovul si ardeiul, iar pana cand sunt aproape patrunse, se tin felile de vinete in apa cu sare, apoi se scurg si se adauga la fiert, impreuna cu feliile de dovlecel. Se acopera vasul cu capac si se lasa la foc domol, pana se patrund toate ingredientele si isi lasa sucul lor, in care se adauga foaia de dafin si cimbrul de pe crengute, maruntit. Se adauga apoi rosiile pasate, se lasa un clocot, apoi se intrerupe fierberea, se adauga piperul macinat, se potriveste de sare si se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele. Cand temperatura mai scade putin, se adauga uleiul de masline presat la rece, apoi se portioneaza.