O reteta cu gust puternic aromat, cu grasimi sanatoase, nutritiva si apetisanta.
INGREDIENTE:
– 1 zucchini (aproximativ 300 g)
– 4 linguri de nuci braziliene (aproximativ 75 g)
Pentru sos:
– o legatura de patrunjel verde
– 100 ml de apa plata
– o lingura de radacina de ghimbir razuita
– ½ lingurita de ienibahar macinat
– o lingurita boia de ardei dulce
– o lamaie
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine zucchini si se taie in bucati marunte, dreptunghiulare. Nucile braziliene se taie in rondele mici, iar radacina de ghimbir se razuie fin.
Se recomanda ca nucile sa se lasa la hidratat cca 2 ore, pentru a fi mai usor de digerat si asimilat. Se prepara sosul adunand in blender patrunjelul bine spalat si maruntit, ghimbirul, sucul si pulpa lamaiei, boiaua de ardei dulce si ienibaharul macinat. Se adauga apa si se blenduieste totul fin, apoi sosul obtinut, de consistenta lichida, se potriveste de sare.
Se aduna in bol zucchini maruntit si nucile hidratate, apoi se asezoneaza cu sosul picant. Se consuma ca atare sau cu adaos de sare.