ZARZAVAT CONSERVAT, PENTRU CIORBE

September 2, 2013 | CATEGORIA Muraturi

zarzavat conservat cu sare, pentru ciorbe

O garantata metoda de conservare a zarzavatului penru ciorbe, in mod natural, sanatos.

INGREDIENTE (pentru 10 borcane de 450 gr):

–         1 kg rosii

–         1 kg morcovi

–         300 gr gogosari

–         500 gr ardei gras

–         250 gr radacina de pastarnac

–         250 gr radacina de patrunjel

–         150 gr radacina de telina

–         4 legaturi de leustean

–         5 linguri de sare grunjoasa, neiodata

 

PREPARARE:

Zarzavaturile si verdeata se spala si se curata. Morcovii, radacinile de pastarnac si de patrunjel se rad pe razatoarea mare, telina, gogosarii si ardeii se taie cubulete, iar rosiile se taie in bucati.

zarzavat si verdeata, pentru conservat

Se adauga apoi sarea si leustenul tocat marunt.

zarzavat si verdeata, sarate, in vederea conservarii

Se amesteca toate aceste ingrediente foarte bine si se plaseaza in borcanele bine uscate. Se taseaza bine continutul si se sigileaza borcanele. Se fierb in bain-marie, cca 15 minute, apoi se lasa acoperite sa se raceasca in recipientul in care au fiert.

zarzavat si verdeata conservate sarat si fierte in bain-marie

Se depoziteaza in locuri aerisite uscat si utilizeaza, de regula, la prepararea ciorbelor, aducand aminte de prospetimea verii.

zarzavat conservat cu sare, pentru ciorbe

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Florina Ioanesi says:

    Voi pastra reteta in caz ca vre-un ponta devine peste noapte ceva dictator, ca doar sint toti os de os ceausist!
    Atnci poate, daca nu vor exista legume si fructe tot anul la magazin- atunci poate va trebui sa pun ptr. iarna legume la borcan ptr. supa si muraturi.

    Pina atunci prefer sa consum pesticidele proaspete si vitaminele neoxidate sau distruse prin congelare.

    Si daca nu am timp sa curat legumele si sa imi fac supa din produse proaspete, maninc un iaurt.

    Sorry, Mirela!

    • mirela says:

      Da, e alegerea ta, mai sunt insa persoane dornice de petrecut ceva timp in bucatarie si pentru care a avea ceva zarzavat proaspat, adica sanatos conservat, fara chimicale, in mijloc de iarna, inseamna mult. Merci de vizita!

  • steliana banariu says:

    este o ipocrizie totala ca si la o reteta de zarzavaturi sa se lege de fundul lui ponta.Ati ajuns sa denaturati totul.

  • sanda says:

    cat de nesimtit poti sa fii daca si pe un site cu retete culinare denigrezi un om ! Multumim pentru reteta !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *