VITA CU CEAPA ROSIE SI MIRODENII

octombrie 11, 2014 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

vita cu ceapa rosie si mirodenii, detaliu

O reteta pregatita sanatos, cu adaos de  nutrienti valorosi, ce confera carnii de vita fragezime si o mireasma bogata.

INGREDIENTE :

–          400 gr gulas de vita

–          1 kg ceapa rosie

–          o lingura de boia de ardei dulce

–          o lingurita de turmeric

–          ¼ lingurita de pudra de coriandru

–          ¼ lingurita de piper negru macinat

–          2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

–          ½ legatura de patrunjel verde

–          sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine bucatile de gulas vita, apoi se fierb in apa cu-n strop de sare, pana se patrund usor. Intre timp se curate si se spala ceapa rosie, apoi se feliaza grosier si se adauga carnii de vita.

gulas de vita si ceapa rosie

Se mai adauga apa, daca este nevoie si se lasa sa fiarba, pana ce intreg ansamblul se patrunde bine si scade sucul. Se intrerupe fierberea si se adauga imediat mirodeniile (boiaua de ardei dulce, turmericul, pudra de coriandru si piperul negru macinat). Se potriveste totul de sare si se amesteca pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se adauga uleiul presat la rece, se amesteca din nou si se presara  si patrunjelul spalat si tocat.

vita cu ceapa rosie si mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *