O reteta pregatita sanatos, cu adaos de nutrienti valorosi, ce confera carnii de vita fragezime si o mireasma bogata.
INGREDIENTE :
– 400 gr gulas de vita
– 1 kg ceapa rosie
– o lingura de boia de ardei dulce
– o lingurita de turmeric
– ¼ lingurita de pudra de coriandru
– ¼ lingurita de piper negru macinat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine bucatile de gulas vita, apoi se fierb in apa cu-n strop de sare, pana se patrund usor. Intre timp se curate si se spala ceapa rosie, apoi se feliaza grosier si se adauga carnii de vita.
Se mai adauga apa, daca este nevoie si se lasa sa fiarba, pana ce intreg ansamblul se patrunde bine si scade sucul. Se intrerupe fierberea si se adauga imediat mirodeniile (boiaua de ardei dulce, turmericul, pudra de coriandru si piperul negru macinat). Se potriveste totul de sare si se amesteca pentru a se intrepatrunde aromele, apoi se adauga uleiul presat la rece, se amesteca din nou si se presara si patrunjelul spalat si tocat.