O reteta rapida, cu gust clasic, usor picant si bogata in licopen.
INGREDIENTE:
– o vanata
– 6 rosii
– o lingurita oregano uscat
– ½ lingurita ienibahar macinat
– un ardei iute
– o lingura ulei de masline extra virgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine vanata si rosiile, rosiile se taie in bucati, iar vanata in felii, nu prea subtiri insa, pentru a se putea frige suculent. Feliile de vanata se sareaza.
Dupa circa 5 minute se spala sub jet de apa si se sterg apoi cu hartie absorbanta. Se incinge bine gratarul apoi se astern, pe rand, feliile de vinete si bucatile de rosii, se lasa sa se patrunda usor, fara sa se arda, apoi se scot pe un platou si se sareaza dupa gust. Se aranjeaza dupa dorinta si se asezoneaza cu uleiul de masline extravirgin, cu ienibaharul macinat si cu oregano uscat, cat si cu ardeiul iute.