VINETE SI ROSII, LA GRATAR, CU MIRODENII

septembrie 3, 2018 | CATEGORIA Aperitive

vinete si rosii, la gratar, cu mirodenii

O reteta rapida, cu gust clasic, usor picant si bogata in licopen.

INGREDIENTE:

– o vanata

– 6 rosii

– o lingurita oregano uscat

– ½ lingurita ienibahar macinat

– un ardei iute

– o lingura ulei de masline extra virgin

– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine vanata si rosiile, rosiile se taie in bucati, iar vanata in felii, nu prea subtiri insa, pentru a se putea frige suculent. Feliile de vanata se sareaza.

vinete si rosii pregatite pentru gratar

Dupa circa 5 minute se spala sub jet de apa si se sterg apoi cu hartie absorbanta. Se incinge bine gratarul apoi se astern, pe rand, feliile de vinete si bucatile de rosii, se  lasa sa se patrunda usor, fara sa se arda, apoi se scot pe un platou si se sareaza dupa gust. Se aranjeaza dupa dorinta si se asezoneaza cu uleiul de masline extravirgin, cu ienibaharul macinat si cu oregano uscat, cat si cu ardeiul iute.

vinete si rosii, la gratar, cu mirodenii

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *