VINETE FIERTE, CU CIUPERCI CRUDE, SUC DE ROSII SI MIRODENII

august 6, 2018 | CATEGORIA Retete cu plante si flori

vinete fierte, cu ciuperci crude, suc de rosii si mirodenii

Preparate astfel, vinetele sunt savuroase si nutritive, conferind organismului beneficii pentru sanatate.

 

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

– o vanata mica

– 2-4 ciuperci (in functie de marime) champignon

– 1-2 rosii

– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– 4 catei de usturoi

– un praf de piper negru macinat/ portie

– 2 tulpini de busuioc, cu frunze

– ½ lamaie

 

PREPARARE:

Se spala bine vanata, se taie cubulete, care se stropesc cu sucul lamaiei si se sareaza din abundenta.

vinete lasate la sare, pentru vinete fierte, cu ciuperci crude, suc de rosii si mirodenii

Dupa cca o jumatate de ora, se spala bine in mai multe ape, pentru a elimina sucul format si surplusul de sare, apoi se fierbe in apa, pana se inmoaie. Se intrerupe fierberea, se spala bine rosiile si se razuiesc grosier peste bucatile fierte de vanata, se adauga uleiul, se amesteca si se lasa totul acoperit cca 5 minute (pentru ca licopenul continut in rosii sa-si sporeasca de circa 5 ori cantitatea si in asociere cu uleiul de floarea soarelui sa-si faciliteze absorbtia).

rosii razuite si ulei de floarea soarelui, presat la rece, pentru vinete fierte, cu ciuperci crude, suc de rosii si mirodenii

Se spala bine ciupercile, se feliaza subtire si se adauga peste amestecul caldut, impreuna cu usturoiul curatat, spalat si pisat.

ciuperci crude si usturoi pisat pentru vinete fierte, cu ciuperci crude, suc de rosii si mirodenii

Se amesteca, se portioneaza, apoi fiecare portie se asezoneaza cu praful de piper si cu busuioc verde, bine spalat si maruntit.

vinete fierte, cu ciuperci crude, suc de rosii si mirodenii

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *