Preparate astfel, vinetele sunt savuroase si nutritive, conferind organismului beneficii pentru sanatate.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– o vanata mica
– 2-4 ciuperci (in functie de marime) champignon
– 1-2 rosii
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– 4 catei de usturoi
– un praf de piper negru macinat/ portie
– 2 tulpini de busuioc, cu frunze
– ½ lamaie
PREPARARE:
Se spala bine vanata, se taie cubulete, care se stropesc cu sucul lamaiei si se sareaza din abundenta.
Dupa cca o jumatate de ora, se spala bine in mai multe ape, pentru a elimina sucul format si surplusul de sare, apoi se fierbe in apa, pana se inmoaie. Se intrerupe fierberea, se spala bine rosiile si se razuiesc grosier peste bucatile fierte de vanata, se adauga uleiul, se amesteca si se lasa totul acoperit cca 5 minute (pentru ca licopenul continut in rosii sa-si sporeasca de circa 5 ori cantitatea si in asociere cu uleiul de floarea soarelui sa-si faciliteze absorbtia).
Se spala bine ciupercile, se feliaza subtire si se adauga peste amestecul caldut, impreuna cu usturoiul curatat, spalat si pisat.
Se amesteca, se portioneaza, apoi fiecare portie se asezoneaza cu praful de piper si cu busuioc verde, bine spalat si maruntit.