O reteta cu legume si verdeturi proaspete, eleganta si nutritiva.
INGREDIENTE (pentru 2-4 portii):
– 335 gr vinete (2 vinete mari, lunguiete)
– 120 gr ceapa
– 65 gr ardei
– 125 gr rosii
– 65 gr tofu
– 2 catei mari de usturoi
– 5 frunze de papadie
– 20 gr marar
– 4 fire de patrunjel verde, pentru ornat
– 3 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine vinetele si se taie pe lungime, apoi li se scobeste miezul si se sareaza din abundenta. Se lasa asa, pana cand se deshidrateaza si se detoxifica.
Ceapa si ardeii se spala, se curata, apoi se toaca impreuna cu miezul vinetelor (sarat, spalat si stors de sucul lasat).
Se fierb in apa, iar cand sunt patrunse se adauga rosiile, tofu, frunzele de papadie si mararul, spalate si tocate.
Se lasa si ele sa fiarba pana se inmoaie, apoi, cu compozitia rezultata la care se adauga uleiul, se umplu vinetele scobite, spalate si scurse bine de sare si de sucul lasat. Se plaseaza apoi, intr-un vas termoizolant.
Se adauga putina apa si sare, apoi se lasa in cuptor pana se patrund, se inmoaie si se rumenesc. Se scot pe un platou si se presara usturoiul ras si patrunjelul verde, tocat fin.