O reteta prin care vinetele, imbogatite cu celelalte ingrediente, capata aroma specific intensa a piperului lung, un condiment valoros, ideal pentru sistemul digestiv. Am primit de la prietena mea de suflet o cutie selecta de piper lung, iar astazi, de ziua ei, am pregatit si postat acest preparat sanatos, aranjat elegant, pentru un cadou virtual, tuturor privitorilor.
INGREDIENTE:
– 1 kg vinete
– 2 rosii mari
– 2 cepe mari
– 2 morcovi
– 2 tije de telina, cu frunze
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– 9 bucati de piper lung
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele, ceapa, rosiile si morcovii se spala bine, vinetele se taie fasii subtiri, cu tot cu coaja, iar morcovii curatati, impreuna cu ceapa si rosiile, se taie rondele.Toate acestea se aseaza int-un vas termoizolant, se sareaza si se adauga frunzele uneia dintre tijele de telina.
Se completeaza cu putina apa si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, iar dupa ce incepe sa fiarba, se lasa la temperatura moderata, pana se patrund toate ingredientele. Se intrerupe fierberea, se adauga piperul lung si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute, apoi se adauga uleiul de masline. Se portioneaza aranjandu-se dupa imaginatie si se asezoneaza cu frunzele proaspete ale celei de-a doua tija de telina.
Imi pare bine daca ti-a facut placere si daca te-a inspirat in preparea acestui fel. Multuesc ptr. urari.
Mi-a facut mare placere pentru ca are o aroma deosebita si ma gandesc la o reteta cu fructe la care l-as pute folosi si eventual la o bautura.