VINETE CU PIPER LUNG

iunie 8, 2013 | CATEGORIA Aperitive

vinete cu piper lung, ceap,morcovi,rosii si telina, la cuptor

O reteta prin care vinetele, imbogatite cu celelalte ingrediente, capata aroma specific intensa a piperului lung, un condiment valoros, ideal pentru sistemul digestiv.    Am primit de la prietena mea de suflet o cutie selecta de piper lung, iar astazi, de ziua ei, am pregatit si postat acest preparat sanatos, aranjat elegant, pentru un cadou virtual, tuturor privitorilor.

INGREDIENTE:

–          1 kg vinete

–          2 rosii mari

–          2 cepe mari

–          2 morcovi

–          2 tije de telina, cu frunze

–          3 linguri de  ulei de masline extravirgin

–          9 bucati de piper lung

–          sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Vinetele, ceapa, rosiile si morcovii se spala bine, vinetele se taie fasii subtiri, cu tot cu coaja, iar morcovii curatati, impreuna cu ceapa si rosiile, se taie rondele.Toate acestea se aseaza int-un vas termoizolant, se sareaza si se adauga frunzele uneia dintre tijele de telina.

vinete,ceapa,morcovi,rosii si telina pentru vinete cu piper lung

Se completeaza cu putina apa si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, iar dupa ce incepe sa fiarba, se lasa la temperatura moderata, pana se patrund toate ingredientele. Se intrerupe fierberea, se adauga piperul lung si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute, apoi se adauga uleiul de masline. Se portioneaza aranjandu-se dupa imaginatie si se asezoneaza cu frunzele proaspete ale celei de-a doua tija de telina.

vinete cu piper lung, ceapa, morcovi, rosii si telina, la cuptor

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *