O reteta prin care vinetele devin fragede, se imbogatesc cu proteinele si aroma branzei de vaca si sunt ajutate in digestie de catre patrunjel si usturoi.
INGREDIENTE :
– 2 vinete
– 200 gr branza telemea de vaca
– 2 rosii
– 250 ml apa
– o legatura de patrunjel verde
– o capatana de usturoi
– 2 linguri de ulei de masline extravirgin
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Vinetele se spala, se taie rondele cu tot cu coaja si se sareaza, pentru a se deshidrata de sucul amar.
Se spala apoi de excesul de sare si se aseaza intr-un vas termoizolant. Rosiile se spala si se feliaza si ele rondele, urmand ca pe fiecare rondea de vanata sa se aseze o felie dreptunghiulara de branza, iar peste cea de branza, una de rosie.
Se epuizeaza astfel toate ansamblurile. Se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, se lasa sa fiarba la temperatura moderata, pana sunt patrunse, apoi se intrerupe temperatura. Intre timp, usturoiul se curata si cateii de usturoi se taie rondele sau se piseaza si, impreuna cu patrunjelul spalat si tocat marunt si cu uleiul de masline extravirgin, se adauga peste compozitia din vas unde formeaza un sos placut. Vinetele cu branza si rosiile se portioneaza si se asezoneaza cu prospetimea usturoiului si a patrunjeluilui verde.
Minunate!
Da, sunt emoliente, iar usturoiul li se potriveste de minune!