VINETE CU BRANZA, LA CUPTOR

iunie 25, 2013 | CATEGORIA Aperitive

vinete cu branza si rosii la cuptor, asezonate cu usturoi, patrunjel verde si ulei de masline extravirgin

O reteta prin care vinetele devin fragede, se imbogatesc cu proteinele si aroma branzei de vaca  si sunt ajutate in digestie de catre patrunjel si usturoi.

INGREDIENTE :

–         2 vinete

–         200 gr branza telemea de vaca

–         2 rosii

–         250 ml apa

–         o legatura de patrunjel verde

–         o capatana de usturoi

–         2 linguri de ulei de masline extravirgin

–         sare, dupa gust

 

PREPARARE:

Vinetele se spala, se taie rondele cu tot cu coaja si se sareaza, pentru a se deshidrata de sucul amar.

vinete cu sare, pregatite pentru cuptor

Se spala apoi de excesul de sare si se aseaza intr-un vas termoizolant. Rosiile se spala si se feliaza si ele rondele, urmand ca pe fiecare rondea de vanata sa se aseze o felie dreptunghiulara de branza, iar peste cea de branza, una de rosie.

vinete cu branza si rosii, pentru cuptor

Se epuizeaza astfel toate ansamblurile. Se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, se lasa sa fiarba la temperatura moderata, pana sunt patrunse, apoi se intrerupe temperatura. Intre timp, usturoiul se curata si cateii de usturoi se taie rondele sau se piseaza si, impreuna cu patrunjelul spalat si tocat marunt si cu uleiul de masline extravirgin, se adauga peste compozitia din vas unde formeaza un sos placut. Vinetele cu branza si rosiile se portioneaza si se asezoneaza cu prospetimea usturoiului si a patrunjeluilui verde.

vinete cu branza si rosii la cuptor, asezonate cu usturoi, patrunjel verde si ulei de masline extravirgin

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *