O reteta aromata, cu un gust senzational, preparta astfel incat sa conserve cat mai mult din calitatea ingredientelor.
INGREDIENTE:
– ½ varza rosie mare (aprox 750 g)
– 2 ardei grasi (am folosit conservati natural, cu sare)
– 5 fire de usturoi verde
– 200 ml suc de rosii (natural)
– o frunza de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– ½ lingurita de piper negru macinat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece
– ½ legatura de patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
– o portocala (optional)
PREPARARE:
Se spala bine varza, se feliaza si se marunteste grosier, iar firele de usturoi, se curata si se taie rondele mici. Ardeii se spala de sare si se toaca marunt.
Se pun toate acestea la fiert, cu apa, sub nivelul ingredientelor, apoi se fierb cca 7 minute. Se adauga sucul de rosii, foaia de dafin, piperul si cimbrul.
Se lasa ansamblul acoperit pana se intrepatrund aromele, se amesteca si se potriveste de sare. Se portioneaza, iar portiile se asezoneaza cu ulei presat la rece si patrunjel verde bine spalat si maruntit. Pentru doritorii de gusturi mai speciale, se poate adauga putin suc de portocale.