O reteta perfecta pentru iarna, cu ingrediente corect asociate si hranitoare, cu gust aromat.
INGREDIENTE:
– 650 g varza murata
– 30 g orez negru
– o ceapa mica
– 2 ardei grasi
– 2 linguri de bulion
– o foaie de dafin
– o lingurita turmeric pudra
– ½ lingurita piper negru macinat
– 2-3 crengute de cimbru
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Orezul negru se spala si se lasa la hidratat cca o ora. Varza murata se toaca fin. Ceapa, curatata si spalata se marunteste, iar ardeiul bine spalat si curat de seminte, se taie in fasii subtiri. Ceapa, ardeiul si varza murata, se pun la fiert in apa, pana aproape se patrund. Se adauga apoi orezul negru si se mai lasa la fiert amestecul, cca 5 minute. Apoi se intrerupe fierberea si se adauga foaia de dafin, piperul, turmericul si bulionul.
Se amesteca, apoi se lasa cratita acoperita cca 20 minute, timp in care se intrepatrund aromele, iar orezul se patrunde complet. Se potriveste de sare si se adauga si uleiul de masline extravirgin, care nu trebuie fiert pentru a-si pastra intacte calitatile nutritive.