VARZA MURATA CU LEGUME, PE MAMALIGA CU STEVIE

aprilie 11, 2016 | CATEGORIA Retete de Sarbatori

varza murata cu legume, pe mamaliga cu stevie, detaliu

Un meniu clasic, intr-o prezentare eleganta, cu ingrediente pregatite sanatos si asezonate astfel incat sa dobandeasca un gust senzational.

INGREDIENTE:

–       o varza murata mica

–       5 fire de ceapa verde

–       un ardei

–       o lingurita de cimbru

–       2 foi de dafin

–       2 linguri ulei de masline, presat la rece

pentru mamaliga cu stevie:

–       200 gr malai

–       o legatura de stevie

–       5 catei de usturoi

–       ½ lamaie

–      400 ml apa

–       sare de ocna, dupa gust

PREPARARE:

Se curata varza murata de cotoare, se lasa la desarat daca este cazul si se toaca fin. Ceapa verde si ardeiul se spala bine si se toaca, apoi se adauga peste varza si intreg ansamblul se asezoneaza cu cimbrul si cu foile de dafin.

varza murata, ceapa, ardei, foi de dafin si cimbru, pentru mamaliga cu stevie

Se adauga apa, se lasa la fiert pana se patrund ingredientele si scade sucul format, iar dupa ce se intrerupe sursa de caldura, se adauga uleiul de masline presat la rece si se amesteca totul. Intre timp, se spala bine stevia si se toaca grosier.

stevie, pentru mamaliga cu stevie

Se adauga in apa clocotita, se da intr-un clocot, se intrerupe fierberea si se lasa acoperita 5 minute, apoi se strecoara. Se pregateste mamaliga, punand apa la fiert si turnand malaiul, “in ploaie” si amestecand cu telul, pana se ingroasa. Se adauga apoi stevia.

stevie fiarta si mamaliga, pentru mamaliga cu stevie

Se amesteca, se adauga usturoiul curatat, spalat si pisat, apoi sucul lamaiei, se amestec din nou si se potriveste de sare. Mamaliga astfel colorata si picanta, se portioneaza in inele culinare, pana la jumatetea acestora, iar cealalta jumatate a lor, se completeaza cu varza aromata.

varza murata cu legume, pe mamaliga cu stevie

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *