Un meniu clasic, intr-o prezentare eleganta, cu ingrediente pregatite sanatos si asezonate astfel incat sa dobandeasca un gust senzational.
INGREDIENTE:
– o varza murata mica
– 5 fire de ceapa verde
– un ardei
– o lingurita de cimbru
– 2 foi de dafin
– 2 linguri ulei de masline, presat la rece
pentru mamaliga cu stevie:
– 200 gr malai
– o legatura de stevie
– 5 catei de usturoi
– ½ lamaie
– 400 ml apa
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata varza murata de cotoare, se lasa la desarat daca este cazul si se toaca fin. Ceapa verde si ardeiul se spala bine si se toaca, apoi se adauga peste varza si intreg ansamblul se asezoneaza cu cimbrul si cu foile de dafin.
Se adauga apa, se lasa la fiert pana se patrund ingredientele si scade sucul format, iar dupa ce se intrerupe sursa de caldura, se adauga uleiul de masline presat la rece si se amesteca totul. Intre timp, se spala bine stevia si se toaca grosier.
Se adauga in apa clocotita, se da intr-un clocot, se intrerupe fierberea si se lasa acoperita 5 minute, apoi se strecoara. Se pregateste mamaliga, punand apa la fiert si turnand malaiul, “in ploaie” si amestecand cu telul, pana se ingroasa. Se adauga apoi stevia.
Se amesteca, se adauga usturoiul curatat, spalat si pisat, apoi sucul lamaiei, se amestec din nou si se potriveste de sare. Mamaliga astfel colorata si picanta, se portioneaza in inele culinare, pana la jumatetea acestora, iar cealalta jumatate a lor, se completeaza cu varza aromata.