Celebra asociere varza si ciolan, gatita sanatos, in cuptor, cu ciolan degresat si fara adaos de ulei, inmiresmata intens.
INGREDIENTE:
– 1250 varza cruda
– 250 gr ciolan afumat, degresat
– 250 gr ardei gras
– o ceapa
– 4 foi de dafin
– o lingura de cimbru macinat
– 250 ml suc de rosii
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se toaca varza, se presara sare si se framanta putin, sa se inmoaie. Ciolanul afumat se degreseaza si se feliaza subtire, iar ceapa si ardeii se spala, se curatA, ceapa se toaca marunt, iar ardeii se taie Julien. Intr-un vas pentru cuptor se aseza jumatate din cantitati in urmatorul aranjament: un strat de varza, unul de ceapa si ardei, apoi bucati de ciolan afumat, foi de dafin si cimbru. Cu cealalata jumatate din cantitati se repeta aranjamentul, suprapus peste celalalt.
Se adauga un pahar de apa si se introduce intreg ansamblul la cuptor, unde se lasa pana se patrund toate ingredientele si scade sucul format. Se adauga apoi sucul de rosii, se mai lasa 5 minute, apoi se intrerupe fierberea.
Nu iti imaginezi cat de pofta imi este! Tare buna cred ca a fost!