VARZA DE TOAMNA, CU LEGUME, LA CAPAC

noiembrie 24, 2017 | CATEGORIA Garnituri

varza de toamna, cu legume la capac

Varza dulce si aromata, la foc lent, perfecta ca garnitura sau ca reteta de sine statatoare.

INGREDIENTE:

– o varza mica

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 2 ardei grasi

– o frunza de dafin

– crengute si seminte de cimbru, dupa gust

– 2 rosii

– o legatura de marar verde

– o lingura de ulei de masline, presat la rece

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine legumele, se curata cepele morcovii si ardeii, se razuie grosier morcovii, iar cepele si ardeii se toaca marunt. Se pun la fiert in apa cat sa treaca putin peste volumul lor, iar intre timp se toaca varza si se adauga si aceasta la fiert, apoi foaia de dafin, crengutele si semintele de cimbru.

legume fierte, varza tocata si mirodenii, pentru varza la capac

Se fierb toate lent, pana cand se patrund, apoi se indeparteaza crengutele de cimbru si foaia de dafin, se adauga rosiile spalate si tocate marunt, se lasa si ele sa se patrunda, apoi se intrerupe fierberea. Dupa ce temperatura amestecului scade, se adauga mararul bine spalat si tocat fin, uleiul de masline, se amesteca totul si se potriveste de sare.

varza de toamna, cu legume la capac

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *