Varza dulce si aromata, la foc lent, perfecta ca garnitura sau ca reteta de sine statatoare.
INGREDIENTE:
– o varza mica
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 2 ardei grasi
– o frunza de dafin
– crengute si seminte de cimbru, dupa gust
– 2 rosii
– o legatura de marar verde
– o lingura de ulei de masline, presat la rece
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine legumele, se curata cepele morcovii si ardeii, se razuie grosier morcovii, iar cepele si ardeii se toaca marunt. Se pun la fiert in apa cat sa treaca putin peste volumul lor, iar intre timp se toaca varza si se adauga si aceasta la fiert, apoi foaia de dafin, crengutele si semintele de cimbru.
Se fierb toate lent, pana cand se patrund, apoi se indeparteaza crengutele de cimbru si foaia de dafin, se adauga rosiile spalate si tocate marunt, se lasa si ele sa se patrunda, apoi se intrerupe fierberea. Dupa ce temperatura amestecului scade, se adauga mararul bine spalat si tocat fin, uleiul de masline, se amesteca totul si se potriveste de sare.