VARZA DE BRUXELLES IN MARINATA RECE, CU FRUNZE DE VALERIANA

March 1, 2019 | CATEGORIA Aperitive

varza de Bruxelles in marinata rece, cu frunze de valeriana

Un mod delicios de a consuma varza de Bruxelles cruda, asezonata valoros, cu mirodenii si frunze proaspete de valeriana.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 250 g varza de Bruxelles
– 4-5 manunchiuri de frunze proaspete de valeriana
Pentru marinata rece:
– o lamaie
– 5 linguri de apa
– o lingura de ulei presat la rece (am folosit de susan)
– ½ lingurita pudra de curcuma (turmeric)
– ½ lingurita pudra de ienibahar
– o crenguta de cimbru uscat
– 2 foi de dafin
– sare de ocna, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine varza de Bruxelles, se curata de cotoare si de frunzele deteriorate, apoi se taie in sferturi si se pregatesc ingredientele pentru marinata rece.

varza de Bruxelles si ingredientele pentru marinata rece

Se aduna intr-un bol foile de dafin, pudrele mirodeniilor, uleiul si sucul lamaiei apoi se adauga apa. E bine ca apa sa fie usor mai calduta decat temperatura camerei, cat sa nu afecteze calitatea ingredientelor, astfel incat ingredientele sa isi reverse aroma mai repede si sa-si intrepatrunda efectele binefacatoare. Se amesteca, se potriveste totul de sare, apoi se adauga bucatile de varza, si se lasa cca 4 ore in aceasta marinata.

varza de Bruxelles, lasata in marinata rece

Se spala bine frunzele de valerianasi si se asezoneaza cu ele varza de Bruxelles marinata.

varza de Bruxelles in marinata rece, cu frunze de valeriana

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *