O reteta in care varza de Bruxelles este indulcita si usor picanta, capatand o savoare aparte.
INGREDIENTE:
– 525 g varza de Bruxelles
– 1-2 cepe
– 2 catei de usturoi
– 1 morcov ( aproximativ 100 g)
– 1 ardei capia
– o foaie de dafin
– 2-3 crengute de cimbru
– o lingura de marar uscat
– ½ lingurita piper negru macinat
– o lingura ulei de masline extravirgin
– 2 linguri rosii pasate
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata varza de Bruxelles de cotoare si de foi vestede, apoi se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime. Ceapa curatata si spalata se toaca, iar morcovul se spala bine, se curata si se taie cubulete.
Se fierb in apa ceapa si morcovul, iar cand sunt aproape pastrunse se adauga varza si ardeiul bine spalat si tocat marunt. Se lasa sa fiarba in vasul acoperit, pana cand se patrund toate, se adauga rosiile si se lasa sa fiarba intr-un clocot. Se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin si crengutele de cimbru, apoi se pastreaza vasul acoperit pana mai scade temperatura cat sa poata fi consumata, se adauga piperul, uleiul de masline si mararul uscat, se amesteca, se potriveste de sare si se portioneaza.