O reteta hranitoare si savuroasa, preparata dietetic, astfel incat varza de Bruxelles sa-si pastreze calitatile sale detoxifiante.
INGREDIENTE:
– 500 gr varza de Bruxelles
– 2 cepe
– un ardei capia
– o rosie
– 2 foi de dafin
– o lingurita de cimbru
– o lingurita de coriandru uscat
– o lingura de ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se curata ceapa si ardeiul, se spala bine si se toaca. Varza de Bruxelles se curata si se spala, mugurii mici se lasa integi, cei mari se taie in jumatati. Se plaseaza apoi toate in vasul pentru fiert si se adauga cimbrul si foile de dafin.
Se mai adauga o cana de apa, se acopera cu capac, apoi se lasa sa fiarba inabusit, pana se patrund. Se spala rosia si se rade pulpa ei grosier, apoi se adauga impreuna cu coriandrul peste amestecul fiert.
Se lasa sa fiarba mocnit 3 minute, apoi se intrerupe fierberea, se potriveste totul de sare, iar dupa ce temperatura mai scade, se adauga uleiul presat la rece.