O asociere hranitoare, preparata sanatos, intr-o prezentare apetisanta.
INGREDIENTE:
– o varza mica (aprox. 600 gr)
– 4 linguri de seminte de hrisca
– un ardei gras
– 2 foi de dafin
– o lingurita de cimbru macinat
– o lingura de bulion
– ulei de floarea soarelui, presat la rece
– sare de ocna
PREPARARE:
Se lasa hrisca la inmuiat de seara pana dimineata, pentru a fi usor de digerat in stare cruda si a-i conserva toti nutrientii.
Varza se toaca marunt, apoi i se adauga ardeiul taiat fasii, cimbrul si foile de dafin.
Se adauga o cana de apa si se fierbe totul la foc domol, amestecand din cand in cand, pana se patrund toate (daca este nevoie se mai completeaza cu apa) si scade sucul format. Se adauga apoi hrisca, bulionul si uleiul presat la rece.
Se amesteca totul pentru omogenizare, se potriveste de sare si se portioneaza cu ajutorul unui inel culinar. Se poate asezona cu patrunjel verde, pentru un plus de savoare.