VANATOAREA, CA PRACTICA DEGENERATA

noiembrie 14, 2015

vanatoarea, ca practica degenerata

In pofida definitiilor ce prezinta vanatoarea ca pe o activitate rationala, ca traditie si civilizatie, este defaimator ca in zilele noastre mai exista specimene umane cu porniri primitive, preistorice, ce sub false motivatii ecologice si economice, ascund placeri criminale. Ca sport, in zilele noastre, tragerea la tinta, poate avea adepti ce-si masoara agerimea si performanta, dar cand aceasta tinta este una vie, deja pune sub semnul intrebarii normalitatea individului ce o practica.

Imi permit sa expun declaratia lui sir Roger Moore, care ajuns la o varsta respectabila, intr-o tara in care vanatoarea era la loc de cinste, a rezumat ceea ce omenirea constientizeaza tot mai mult:

declaratia lui Sir Roger Moore, despre vanatoare

„Vanatoarea ca sport, este o boala, o perversiune si un pericol, si ar trebui recunoscuta ca atare. Oamenii care se amuza vanand si ucigand animale fara aparare nu pot decat suferi de dereglari mentale. Intr-o lume cu amuzamente neingradite, e detestabil ca cineva ar alege sa fie fericit in urma uciderii celor care nu cer nimic de la viata, decat sansa sa ramana vii.”

Indiferent de recomandarile anumitor nutritionisti, care in urma unor studii considera ca organismul uman trebuie sa consume carnuri, practica demonstreaza ca exista generatii ce demult se hranesc ovo-lacto-vegetarian, vegetarian, sau crud-vegetarian si noi studii nutritioniste releva ca unele dintre obiceiurile alimentare considerate normale si necesare, pot fi daunatoare chiar, sanatatii.

Acum cand medicina poate tine sub control numarul populatiei umane, tot prin metode civilizate putem controla si inmultirea altor specii, iar banii pe care omenirea ii cheltuie pentru satisfacerea propriei vanitati, pot fi investiti in proiecte menite sa salveze sistemul ecologic, pe alocuri atat de zdruncinat de inteventiile omului, si care, sa mentina lanturile trofice, sa protejeze viata acestei Planete.

ecologia, reprezentare

In retetele cu vanat:

Fazan salbatic, la cuptor, cu muguri de bambus si ciuperci Mun, si

Ratoi salbatic la cuptor, cu ciuperci sote,

am expus poze cu exemplarele vanate din timpul jumulirii de pene, prin care, sub pretextul redarii etapele retetelor, am dorit sa arat oroarea actului de ucidere.

Cu toate ca site-ul nostru prezinta o multitudine de retete culinare pe baza de carnuri, preparate intr-un mod sanatos, eu ca persoana militez pentru un sacrificiu minim al animalelor in numele traditiei, pentru un mod de hrana fara carne, dupa cum reiese si din celelalte categorii de retete prezentate, precum si din variantele inlocuitoare ale clasicelor retete de sarbatori.

Meniu vegetarian de Craciun

Meniu vegetarian de Paste mancamsanatos.ro

Meniu raw vegan de Paste

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi retete si articole direct pe adresa ta de e-mail.

    Evenimente Recente