FAZAN SALBATIC, LA CUPTOR, CU MUGURI DE BAMBUS SI CIUPERCI MUN

noiembrie 2, 2015 | CATEGORIA Mancaruri cu carne

fazan impuscat

Fazanul, aceasta maiastra pasare, vanata din timpuri stravechi pentru desfatarea gurmanzilor meselor de sarbatori sau pur si simplu pentru satisfactia orgoliului vanatoresc, mi-a cucerit inima si am prezentat aceasta reteta, cu un exemplar impuscat, primit cadou, ca un omagiu vietii sacrificate in van, a nenumaratelor zburatoare.

Fazanul, de provenienta asiatica, mi-a parut mai bine asortat cu umplutura specifica acestei zone geografice, dupa cum urmeaza

INGREDIENTE:

– un fazan

– 125 gr unt (80% grasime)

o legatura de patrunjel verde

Pentru marinata:

o bucata de telina

– un morcov

– o rad acina de patrunjel

– o ceapa

– o capatana de usturoi

– o lingurita de cimbru macinat

– 3 foi de dafin

– ½ lingurita de boabe de piper negru

– ½ lingurita de boabe de ienibahar

– 4 cuisoare

– 2 linguri ulei

– 250 ml otet

– 500 ml vin rosu

Pentru umplutura:

–450 gr mix de legume cu muguri de bambus si ciuperci Mun (80 % amestec in proportii variabile de morcovi, muguri de fasole Mung, ardei, praz si ceapa, 10% muguri de bambus si 10% ciuperci Mun)

o lingurita cimbru macinat

– ½ lingurita de piper negru macinat

– ½ legatura de patrunjel verde

– o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece

PREPARARE:

Fazanul se lasa la fezandat 3-4 zile, la rece, atarnat cu capul in jos. Se curata apoi de pene, misiune extrem de grea, atunci cand iubesti animalele. Eventual se poate indeparta si pielea, pentru un minim de colesterol.

fazan impuscat, la  jumulit

Se prepara apoi o marinata pentru vanatul cu pene, adunand intr-un bol radacinosele, ceapa si usturoiul, foile de dafin si cimbrul, piperul, cuisoarele si ienibaharul.

legume si mirodenii pentru marinata vanat cu pene

Se adauga apoi si ultimele ingrediente pentru marinata: otetul, vinul si uleiul.

marinata pentru fazan umplut

Fazanul se cufunda total in aceasta marinata si se asteapta minim 24 de ore, pentru a se patrunde cu miresmele acesteia si a se fragezi carnea.

fazan cufundat in marinata, pentru umplut

Se pregaste apoi umplutura, adaugand apa peste mixul prezentat la ingrediente.

muguri de bambus si ciuperci Mun, pentru umplutura fazan

Se fierbe circa 8 minute, apoi se adauga si restul ingredientelor: patrunjelul bine spalat si tocat fin, cimbrul, piperul si uleiul.

mix de legume, muguri de bambus si ciuperci Mun, cu patrunjel, cimbru, ulei  si pieper, pentru umplutura fazan

Se amesteca bine, apoi se umple fazanul.

fazan, la umplut, pentru copt

Se leaga apoi sau se prinde cu scobitori si se unge din belsug cu unt.

fazan umplut, pentru cuptor, legat si uns cu unt

Se aseaza pe o hartie de copt, se sareaza si se adauga pe langa el legume din marinata, apoi se impacheteaza bine in hartia de copt. 

fazan umplut, impachetat pentru cuptor

Se plaseaza in tava pentru copt pe care se toarna apa, apoi se coace in cuptor, la temperatura constanta de 180 de grade, adaugand apa, daca aceasta scade prea mult. Pachetul se intoarce de pe spate, pe ambele parti, verificand din cand in cand, cu furculita, daca s-a fragezit carnea. Se scoate din cuptor si se aseaza pe platoul de servit, garnisit cu patrunjel verde, pentru ajutor in digestie.

fazan salbatic, la cuptor, umplut cu muguri de bambus si ciuperci Mun

fazan salbatic, la cuptor, umplut cu bambus si ciuperciMun, detaliu

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *