Urzici cremoase si usor picante, o mare de verde si de nutrienti.
INGREDIENTE:
– 600 gr urzici
– o legatura de leurda
– 2 cepe albe
– 1/2 pahar de malai
– o lingura de ulei de masline extravirgin
– suc de lamaie (optional)
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Urzicile se aleg cu atentie, se spala in mai multe ape si se fierb, pana se inmoaie.
Se strecoara apoi si in 250 ml din sucul rezultat in urma fierberii, se fierbe ceapa spalata, curatata si tocata.
Urzicile scurse bine, racite si tocate se adauga peste ceapa fiarta.
Se mai adauga suc de urzici, cat sa le acopere, se amesteca si se fierb 5 minute, apoi se toarna in ploaie malaiul.
Se amesteca incontinuu, pana se leaga amestecul, se potriveste de sare, se adauga si uleiul de masline, se portioneaza si se servesc cu leurda cruda si cu suc de lamaie, care dau ansamblului aroma picanta si proaspata.
Urzici dietetice cu malai si leurda
Sunt dietetice intr-adevar, cu atat mai bine, sunt excelente ca gust, trebuie sa incerci.