URZICI CU MALAI SI LEURDA

martie 28, 2013 | CATEGORIA Garnituri

 urzici fierte cu malai, leurda, ceapa si ulei de masline, detaliu

     Urzici cremoase si usor picante, o mare de verde si de nutrienti.

INGREDIENTE:

–   600 gr urzici

–   o legatura de leurda

–   2 cepe albe

–   1/2 pahar de malai

–   o lingura de ulei de masline extravirgin

–   suc de lamaie (optional)

–   sare, dupa gust

PREPARARE:

Urzicile se aleg cu atentie, se spala in mai multe ape si se fierb, pana se inmoaie.

urzici, la fiert

Se strecoara apoi si in 250 ml din sucul rezultat in urma fierberii, se fierbe ceapa spalata, curatata si tocata.

ceapa fiarta in suc de urzici

Urzicile scurse bine, racite si tocate se adauga peste ceapa fiarta.

ceapa fiarta si urzici fierte

Se mai adauga suc de urzici, cat sa le acopere, se amesteca si se fierb 5 minute, apoi se toarna in ploaie malaiul.

urzici fierte cu ceapa si malai

Se amesteca incontinuu, pana se leaga amestecul, se potriveste de sare, se adauga si uleiul de masline, se portioneaza si se servesc cu leurda cruda si cu  suc de lamaie, care dau ansamblului aroma picanta si proaspata.

urzici fierte cu malai, leurda, ceapa si ulei de masline

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *