ULEI DE PATLAGINA

septembrie 18, 2014 | CATEGORIA Preparate de baza

ulei de patlagina, detaliu

O reteta obtinuta din patlagina infuzata in ulei de masline extravirgin, presat la rece, prin care rezulta un ulei cu proprietati hranitoare si tamaduitoare, excelent pentru salate.

INGREDIENTE :

–          9 gr de patlagina tanara, cu radacina, frunze si tije florifere (abia formate)

–         175 ml ulei de masline extravirgin, presat la rece

 

PREPARARE:

Se culege patlagina dimineata, se spala foarte bine sub jeturi puternice de apa, se sterge cu un prosop de hartie, apoi se lasa cateva ore sa se ventileze intr-un loc aerisit si ferit de soare.

patlagina, pentru  ulei

Se plaseaza apoi intr-un recipient din sticla, bine uscat (eu am umplut cu cantitatea prescrisa de patlagina, un borcan de 150 gr). Se toarna uleiul de masline presat la rece, peste continutul de planta din borcan.

patlagina, in ulei de masline preset la rec, pentru macerat

Cu o lingura de lemn, se amesteca si se scot bulele de aer. Patlagina trebuie sa fie complet incorporata in ulei pentru a nu dezvolta bacterii. Se sigileaza bine borcanul si se pastreaza circa 2-3 saptamani intr-un loc insorit si cald. Apoi se strecoara uleiul, se plaseaza in sticle de culori inchise si se pastreaza in locuri intunecoase si reci. Patlagina (planta in sine) macearata se poate folosi extern.

ulei de patlagina

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • am cules multa patlagina sant cateva kilograme,
    as vrea sa o conserv, dar nu uscata, as folosi un ulei facut f
    din ea, sisal adaug in sampon, sapun , gel, pt masaj, sau chiar sal pun in salat
    pt ca am o multuitudine de boli, numi creste parul, sant cheala in cestetul capului, desi am facut fel de fel de tratamente, de la 20 ani ,numi creste, si acum am 64 ani
    ma gandesc sa nu am o ciuperca,
    apoi a, ciuperca la degetele de la picioare
    apoi picoetrele mele sant umflate de la varice, apoi am si
    poli artrita reumatoida, cu inima si altele

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *