O reteta obtinuta din patlagina infuzata in ulei de masline extravirgin, presat la rece, prin care rezulta un ulei cu proprietati hranitoare si tamaduitoare, excelent pentru salate.
INGREDIENTE :
– 9 gr de patlagina tanara, cu radacina, frunze si tije florifere (abia formate)
– 175 ml ulei de masline extravirgin, presat la rece
PREPARARE:
Se culege patlagina dimineata, se spala foarte bine sub jeturi puternice de apa, se sterge cu un prosop de hartie, apoi se lasa cateva ore sa se ventileze intr-un loc aerisit si ferit de soare.
Se plaseaza apoi intr-un recipient din sticla, bine uscat (eu am umplut cu cantitatea prescrisa de patlagina, un borcan de 150 gr). Se toarna uleiul de masline presat la rece, peste continutul de planta din borcan.
Cu o lingura de lemn, se amesteca si se scot bulele de aer. Patlagina trebuie sa fie complet incorporata in ulei pentru a nu dezvolta bacterii. Se sigileaza bine borcanul si se pastreaza circa 2-3 saptamani intr-un loc insorit si cald. Apoi se strecoara uleiul, se plaseaza in sticle de culori inchise si se pastreaza in locuri intunecoase si reci. Patlagina (planta in sine) macearata se poate folosi extern.
am cules multa patlagina sant cateva kilograme,
as vrea sa o conserv, dar nu uscata, as folosi un ulei facut f
din ea, sisal adaug in sampon, sapun , gel, pt masaj, sau chiar sal pun in salat
pt ca am o multuitudine de boli, numi creste parul, sant cheala in cestetul capului, desi am facut fel de fel de tratamente, de la 20 ani ,numi creste, si acum am 64 ani
ma gandesc sa nu am o ciuperca,
apoi a, ciuperca la degetele de la picioare
apoi picoetrele mele sant umflate de la varice, apoi am si
poli artrita reumatoida, cu inima si altele
Sunati-ma va rog pe 0744 824 020, daca doriti niste sfaturi.
Bun a ziua, imi pare rau ca mi-a scapat comentariul dumnevoastra, as dori sa ma contactati la 0744.824.020.poate am cum sa va ajut !