Turtite placute la gust, din ingrediente ce ofera carbohidrati sanatosi, fibre si alti nutrienti importanti, coapte pe plita, la foc domol. Orezul integral, nedecorticat, contine in coaja sa uleiuri esentiale, cu rol in hranirea si repararea membranei celulare.
INGREDIENTE (pentru aproximativ 25 de bucati):
– 165 gr orez brun, nedecorticat
– o lingura (rasa) de tarate de psyllium
– 120 ml apa
– un praf de sare
PREPARARE:
Se rasnesc boabele de orez brun, nedecorticat si se asezoneaza cu praful de sare.
Se adauga 70 ml de apa si se amesteca. Peste taratele de psyllium se adauga 50 ml de apa, se amesteca, acestea isi sporesc volumul, se leaga, devin gelatinoase si se adauga peste orezul inmuiat.
Se formeaza o coca, din care se modeleaza turtite subtiri, cu diamentrul de aproximativ 4 cm.
Acestea se coc pe plita, avand grija ca sa vina in contact cu plita doar cateva secunde pe ambele parti, adica le intoarcem repede, sa prinda o crusta, pentru a nu se lipi de plita, apoi le lasam cam 2 minute pe fiecare parte.
Plita trebuie sa fie incinsa cand turtitele sunt asezate, apoi intensitatea flacarii se micsoreaza la maximum pe timpul coacerii.