TURTITE DIN OREZ INTEGRAL, COAPTE PE PLITA

octombrie 5, 2016 | CATEGORIA Aperitive

turtite din orez, coapte pe plita

Turtite placute la gust, din ingrediente ce ofera carbohidrati sanatosi, fibre si alti nutrienti importanti, coapte pe plita, la foc domol. Orezul integral, nedecorticat, contine in coaja sa uleiuri esentiale, cu rol in hranirea si repararea membranei celulare.

INGREDIENTE (pentru aproximativ 25 de bucati):

– 165 gr orez brun, nedecorticat

– o lingura (rasa) de tarate de psyllium

– 120 ml apa

– un praf de sare

 

PREPARARE:

Se rasnesc boabele de orez brun, nedecorticat si se asezoneaza cu praful de sare.

orez rasnit si sare, pentru turtite coapte pe plita

Se adauga 70 ml de apa si se amesteca. Peste taratele de psyllium se adauga 50 ml de apa, se amesteca, acestea isi sporesc volumul, se leaga, devin gelatinoase si se adauga peste orezul inmuiat.

faina de orez si tarate de psyllium, inmuiate, pentru turtite coapte

Se formeaza o coca, din care se modeleaza turtite subtiri, cu diamentrul de aproximativ 4 cm.

turtite modelate din orez rasnit si tarate de psyllium inmuiate

Acestea se coc pe plita, avand grija ca sa vina in contact cu plita doar cateva secunde pe ambele parti, adica le intoarcem repede, sa prinda o crusta, pentru a nu se lipi de plita, apoi le lasam cam 2 minute pe fiecare parte.

turtite din orez rasnit si tarate de psyllium inmuiate, la copt, pe plita incinsa

Plita trebuie sa fie incinsa cand turtitele sunt asezate, apoi intensitatea flacarii se micsoreaza la maximum pe timpul coacerii.

turtite din orez, coapte pe plita

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *