TURTA VEGANA, CU SFECLA ROSIE SI FULGI DE OVAZ

februarie 24, 2016 | CATEGORIA Aperitive

turta vegetariana, cu sfecla rosie si fulgi de ovaz, feliata

O gustare regeneratoare pentru celule, bogata nutritiv si gustoasa, intr-o prezentare de sarbatoare. Este perfecta pentru Dragobete, sarbatoarea iubirii la romani.

INGREDIENTE:

– 3 cani de sfecla rosie

– 1,5 cani fulgi de ovaz

– 2 cepe

– o lingura de chimen macinat

– 4 cm radacina de ghimbir

– 3 linguri de ulei de floarea soarelui (presat la rece)

– sucul unei lamai

– sare de ocna (optional)

 

PREPARARE:

Se spala bine sfecla rosie, se curata si se razuieste grosier. Ceapa si ghimbirul se curata, se spala si se razuiesc fin, apoi se aduna intr-un bol impreuna cu fulgii de ovaz, cu chimenul macinat, cu uleiul de floarea soarelui si cu sucul de lamaie. Se sareaza (optional). Daca sunteti iubitorii sfeclei, cunoasteti ca atunci cand aceasta este asezonata cu lamiae, chimen si ghimbir se incarca cu un gust amplu, delicios, astfel ca nu prea mai este nevoie si de sare, un fapt in favoarea protejarii rinichilor si a vaselor de sange.

sfecla rosie, fulgi de ovaz, ceapa rosie si mirodenii, pentru turta

Se amesteca toate ingredientele si se plaseaza intr-o forma unsa cu putin ulei.

ingrediente pentru tuta de sfecla si ovaz, in tava de copt

Se introduce in cuptor unde zaboveste la 180 de grade C, max. 15 minute. Dupa coacere se scoate din forma si se poate consuma calda sau chiar rece. Este aromata in ambele variante termice.

turta vegetariana, cu sfecla rosie si fulgi de ovaz

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Florina says:

    Esti teribila, Mirelutza! Ce idei iti vin? Nu e prea iute de la atita ghimbir si ceapa? Dar trebuie sa fie gustoasa! Si sanatoasa! Cum te-ai gindit sa faci tu o inima? De Valentine’s day? Alt rahat importat de pe meleaguri straine ca sa faca vinzare mafiotii vechi si noi!? In fine..noroc ca putem minca ceva sanatos daca, coacem inimioara dupa reteta ta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *