Un aperitiv sau gustare concentrata in nutrienti, rapida, potrivita pentru ceai sau cafea.
INGREDIENTE:
– 135 gr faina dietetica, din macinis integral, de grau
– 30 gr ulei solidificat de cocos
– 65 gr morcov
– 65 gr ceapa rosie
– o lingurita, cu varf, de bicarbonat de sodiu
– o lingura de suc de lamaie
– o lingurita de seminte de chimen
– 4 gr de marar proaspat
– un praf de piper
– sare, dupa gust
PREPARARE:
Se spala si se curata morcovul si ceapa, apoi se rad fin. Peste faina dietetica integrala, se aduna morcovul, ceaoa, untul de cocos, mararul spalat si tocat, semintele de chimen, apoi restul ingredientelor.
Se amesteca, pentru omogenizare, se framanta si se obtine o coca usor elastica.
Se intinde rotund, si se feliaza, pentru a se portiona mai usor.
Se introduce in cuptor si se coace la temperatura moderata, pana se patrunde si se rumeneste usor. Este indicat sa se consume dupa racire. Este ideala alaturi de ceai sau de cafea.