Ingrediente nutritive, asociate sanatos si gustos, intr-o prezentare de sarbatoare, pentru a conferi meselor un aspect special.
INGREDIENTE (pentru 6 bucati):
– 2 sfecle rosii
-6 frunze de gulie
Pentru emulsia de hrean:
– 2-3 cm radacina de hrean
– o lingura drojdie inactiva
– o lingura ulei vegetal, presat la rece (am folosit din seminte de in)
– sucul unei lamai
– sare de ocna, dupa gust
– 50 ml apa de izvor
PREPARARE:
Se spala bine, se curata si se razuie fin radacina de hrean.
I se alatura apoi si celelelate ingrediente pentru emulsie si se blenduiesc toate fin. Se spala bine si se curata sfecla rosie, apoi se feliaza foarte subtire cu un cutit bine ascutit sau cu ajutorul unui dispozitiv special de feliat. Se inmoaie fiecare felie, pe rand, in emulsia de hrean.
Se modeleaza trandafirii, incepand de la mijloc cu o felie se sfecla roluita, in jurul careia se adauga alte felii pana se completeaza florile, care se aseaza apoi in forme de briosa.
Se plaseaza in cuptorul incins si se pastreaza la temperatura constanta, cam de 150 grade C, pana se coc si se rumenesc usor (mai ales varfurile). Se desprind din forme si se mai pot eventual asezona cu emulsie, pentru un plus de savoare.