TRANDAFIRI DIN SFECLA ROSIE CU EMULSIE DE HREAN, LA CUPTOR

decembrie 27, 2017 | CATEGORIA Garnituri

trandafiri din sfecla rosie cu emulsie de hrean, la cuptor

Ingrediente nutritive, asociate sanatos si gustos, intr-o prezentare de sarbatoare, pentru a conferi meselor un aspect special.

INGREDIENTE (pentru 6 bucati):

– 2 sfecle rosii

-6 frunze de gulie

Pentru emulsia de hrean:

– 2-3 cm radacina de hrean

– o lingura drojdie inactiva

– o lingura ulei vegetal, presat la rece (am folosit din seminte de in)

– sucul unei lamai

– sare de ocna, dupa gust

– 50 ml apa de izvor

PREPARARE:

Se spala bine, se curata si se razuie fin radacina de hrean.

ingrediente emulsie de hrean, pentru trandafiri din sfecla rosie

I se alatura apoi si celelelate ingrediente pentru emulsie si se blenduiesc toate fin. Se spala bine si se curata sfecla rosie, apoi se feliaza foarte subtire cu un cutit bine ascutit sau cu ajutorul unui dispozitiv special de feliat. Se inmoaie fiecare felie, pe rand, in emulsia de hrean.

sfecla rosie feliata fin si inmuiata in emulsie de hrean pentru trandafiri la cuptor

Se modeleaza trandafirii, incepand de la mijloc cu o felie se sfecla roluita, in jurul careia se adauga alte felii pana se completeaza florile, care se aseaza apoi in forme de briosa.

trandafiri formatati din felii subtiri de sfecla rosie, cu emulsie de hrean, pentru cuptor

Se plaseaza in cuptorul incins si se pastreaza la temperatura constanta, cam de 150 grade C, pana se coc si se rumenesc usor (mai ales varfurile). Se desprind din forme si se mai pot eventual asezona cu emulsie, pentru un plus de savoare.

trandafiri din sfecla rosie cu emulsie de hrean, la cuptor

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *