TORT VEGAN DE MERE, CU CREMA DE NUCI

aprilie 16, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

    tort vegan de mere, cu crema de nuci

  Un tort dens, racoritor si aromat, pe care l-am gandit o placere pentru toate varstele si toate inclinatiile culinare .

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

–          2,5 kg mere ionatane

–          300 gr faina dietetica de grau, din macinis integral

–          2 linguri de zahar brun

–          2 linguri sirop de agave

–          2 lingurite de praf de scortisoara

–          2 lingurite coaja rasa de lamaie

–          1 cm pastaie de vanilie de Bourbon

–          o lingurita de bicarbonat de sodiu

–          o lingura suc de lamaie

Pentru crema:

–          285 gr miez de nuca

–          60 ml lapte de soia, bio

–          3 linguri de zahar brun

–          2 linguri sirop de agave

–          2 linguri de ulei de masline extravirgin

Pentru ornat:

–          2 mere

–          miezul a 4 nuci

–          2 linguri de suc de lamaie

–          2 linguri de apa

PREPARARE:

Merele se spala, se dau pe razatoare, cu tot cu coaja, fara seminte si cotoare, pentru pastrarea cat mai multor nutrienti, apoi se incalzesc intr-un recipient, si se lasa „la foc mic”, sa se deshidrateze, amestecand din cand in cand. Dupa ce au scazut suficient, se lasa sa se raceasca, timp in care macinam miezul de nuca. Peste merele racorite adaugam faina, zaharul brun, siropul de agave, praful de scortisoara, bucata de pastaia de vanilie tocata, uleiul de masline extravirgin si praful de bicarbonate, stins cu sucul de lamaie.

ingredeinte pentru blat de tort vegan de mere, cu crema de nuci

Se amesteca bine sa se omogenizeze, acest amestec constituind blatul. Pentru crema, adaugam peste miezul de nuca, zaharul brun, siropul de agave si laptele de soia.

miez de nuca,zahar brun, lapte de soia, sirop de agave pentru crema de nuci vegana

Amestecam, apoi adaugam uleiul de masline extravirgin.

ingrediente crema de nuci pentru tort vegan de mere

Omogenizam bine crema. Forma pentru tort se tapeteaza cu hartie de copt si apoi plasam compozitia de blat, o nivelam, iar peste ea o adaugam pe cea de crema.

blat si crema pe deasupra, pentru tort vegan de mere, cu crema de nuci

Se niveleaza suprafata, si se pregatesc merele pentru decorat. Acestea se spala, se se taie in jumatati, se curate de cotoare si de samburi, apoi se feliaza subtire, cu tot cu coaja si se trec prin apa cu suc de lamaie, pentru a nu oxida.

felii de mere cu apa si suc de lamaie pentru decorat tort vegan de mere, cu crema de nuci

Se orneaza apoi tortul, dupa imaginatie, cu aceste feliute de mar si cu miejii de nuca.

blat si crema ornate cu mere si nuci, tort vegan,pentru cuptor

Se introduce in cuptorul incins si se coace la 150 de grade C, cam o jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in forma. Consistenta unei felii, o recomanda si ca gustare, nu doar ca desert.

tort vegan de mere, cu crema de nuci

tort vegan de mere, cu crema de nuci, felie

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

  • Carmen Stancovici says:

    Uleiul de masline se pune in compozitia de blat sau in crema? In reteta ar trebui sa o pui in blat, insa din poza reiese ca s-a folosit pentru crema. Multumesc anticipat!

  • AdrianaP says:

    A iesit super gustos acest tort si as vrea sa stiu si cum se pastreaza la frigider? Descoperit sau acoperit sa nu prinda aer? Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *