Un dulce inofensiv, un energizant sanatos, deliciu al zilelelor reci de iarna, in special.
INGREDIENTE:
– 350 gr biscuiti digestivi, dietetici
– 55 gr faina dietetica, din macinis integral
– 2 linguri pudra de roscove (pline, cu varf)
– 5 linguri de miere de albine
– 750 ml apa
– un praf de ghimbir
– 2 cm pastaie de vanilie
– o lingurita de turmeric
PREPARARE:
Avand in vedere ca blatul este din biscuit gata preparati, mai trebuie doar rabdare pentru obtinerea unei creme diafane. Se aduce apa la punctual de fierbere si dupa ce aceasta clocoteste, se ia de pe foc si se toarna in ploaie faina, putin cate putin, amestecand incontinuu. Dupa ce s-a inglobat toata, se fierbe incet, cu rabdare, amestecand mereu, cu pauze insa, pana devine cremoasa. In caz ca devine prea saturata in faina, se mai poate adauga apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga praful de ghimbir, semintele din pastaia de vanilie, turmericul, mierea de albine si pudra de roscove.
Se amesteca bine, pentru omogenizare si intrepatrunderea aromelor, apoi, pe platoul de servit se aseaza 2 straturi de biscuiti , al doilea acopeind golurile din primul start, si un strat de crema.
Se continua, pi ramidal , cu alte doua straturi de biscuit si un ultim stat de crema. Final Se poate taia imediat, asa cum am procedat eu, cu riscul de a fi biscuitii mai crocanti, sau se poate astepta sa se inmoaie putin. Oricum, este la fel de delicos.