TORT SILVI

martie 2, 2013 | CATEGORIA Dulciuri

felie de tort Silvi

Un tort aromat si usor racoritor, pregatit cu dragoste, pentru o zi festiva.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

–         5 oua

–         5 linguri de faina de grau, dietetica, din macinis integral

–         5 linguri de zahar brun

–         2 pliculete zahar vanilat

–         ½ plic praf de copt

–         o lingura suc de lamaie

–         coaja unei lamai

–         2 lingurite suc de sfecla

Pentru crema:

–         4 galbenusuri

–         3 albusuri

–         325 gr unt

–         30 gr pudra de roscove

–         10 gr cacao

–         3 lingurite suc de sfecla

–         coaja unei portocale

–         2 fructe kiwi

–         350 gr zahar brun

–         200 ml apa

 

PREPARARE:

Se lucreaza blatul, incepand cu separarea albusurilor de galbenusuri, apoi galbenusurile se amesteca cu zaharul.

ouasi zahar, pentru blat tort

Se amesteca incontinuu, pana ce devin alburii si apar bule. Se adauga apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu sucul de lamaie, coaja de lamaie si sucul de sfecla.

oua cu zahar brun,zahar vanilat, praf de copt, suc si coaja de lamaie,suc de sfecla

Se amesteca pentru omogenizare si se adauga faina.

oua cu zahar brun,zahar vanilat, praf de copt, suc si coaja de lamaie,suc de sfecla si faina

Albusurile se bat spuma si se adauga putin cate putin.

oua cu zahar brun,zahar vanilat, praf de copt, suc si coaja de lamaie,suc de sfecla, faina si albusuri

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-un vas termoizolant tapetat cu ulei si faina, sau hartie de copt.

blat de tort, pregatit pentru cuptor

Se introduce in cuptorul preincalzit la 200 gr Celsius, se lasa 3 minute la aceasta temperatura, apoi se micsoreaza si se lasa la temperatura moderata cca 35 minute. Intre timp se pregateste crema, spumuind untul, apoi amestecam untul cu 250 gr zahar.

unt si zahar brun pentru crema tort

Se amesteca bine sa se omogenizeze si sa se inmoaie zaharul, apoi se adauga galbenusurile pe rand, cate unul la 3 minute.

unt , zahar brun si galbenus, pentru crema tort

Se amesteca bine compozitia, dupa fiecare galbenus adaugat. Trei linguri din compozitie se amesteca cu suc de sfecla, pentru a obtine o tenta roz, care sa dea culoare ansamblului.

crema de tort cu sfecla rosie

Restul de crema se amesteca cu pudra de roscove si cacaoa.

crema de tort cu cacao si pudra de roscove

Se bat apoi albusurile spuma.

albusuri batute spuma

Se incorporeaza cu grija in crema cu roscove si cacao, putin cate putin, amestecand bine, pentru omogenizare.

albusuri incorporate in crema pentru tort

Din coaja de portocale, taiata cubulete marunte si 100 gr zahar brun si apa, se leaga un sirop, prin fierbere la foc mic. Kiwi se da pe razatoare obtinut din stoarcerea lui se maesteca cu siropul din coaja de portocale si cu sucul de sfecla.

kiwi, siop de portocale cu suc de kiwi si sfecla pentru insiropat blatul de tort

Blatul scos din cuptor si lasat la racit se modeleaza dupa o forma dorita. L-am modelat in forma de peste.

blat de tort, decupat in forma de peste

Se taie blatul in trei straturi, acre se insiropeaza cu siropul descris. Pe primul strat se adauga crema cu pudra de roscove si cacao.

blat de tort cu crema cacao si pudra de roscove

Pe al doilea, se inatinde mai intai crema maron, apoi cea roz.

blat de tort cu crema cacao si pudra de roscove si apoi crema cu sfecla rosie

Se adauga ultimul strat de blat si se imbraca in crema maronie. Din fructul de kiwi ras si stors de suc, se garniseste dupa imaginatie tortul astfel obtinut.

 

tort Silvi, cu crema din pudra de roscove

felie de tort Silvi, cu crema din pudra de roscove

 

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *