Un dulce sanatos, ce face deliciul oricarei varste, in special in sfinta sarbatoare a Pastelui, simbolizand iepurasul, aducator de daruri.
INGREDIENTE:
Pentru blat
– 250 gr. curmale, fara samburi
– 140 gr miez de nuca
– o lamaie (aprox.)
– 2 linguri pudra de roscove, carob
Pentru crema:
– 2 pere (aprox. 275 gr), eu am folosit pere williams
– 2 linguri fulgi de ovaz
– o lingura suc de lamaie
PREPARARE:
Se lasa la hidratat curmelele si miezul de nuca, in jur de 15 minute. Lamaia se taie grosier si se adauga nucilor si curmalelor.
Se maruntesc in robot, apoi se adauga pudra de roscove.
Se formateaza apoi blatul, cu mainile, un iepuras dupa imaginatie, ce se netezeste cu un cutit.
Se introduce in frigider, cat timp se pegateste crema. Se spala bine perele si se rad fin, cu tot cu coaja, in bolul in care se toarna in prealabil sucul de lamaie, pentru a nu oxida perele. Se adauga apoi fulgii de ovaz.
Se amesteca pentru omogenizare, apoi se lasa cam o jumatate de ora ca fulgii sa inglobeze sucul perelor. Se scoate din frigider blatul si se modeleza crema pe conturul sau. Gustul astfel obtinut este desavarsit. Pentru iubitorii inghetatelor se poate introduce tortul in congelator si consuma in ce etapa de racire doriti.
Tortul acesta va fi cu siguranta apreciat de cei care isi doresc un dulce sanatos.
Eu sper sa fie apreciat si de cei ce savureaza dulciurile nocive, pentru a faca diferenta si a le alege pe sanatoase.