Tort cu ingrediente crude, o asociere corecta de seminte, fructe si mirodenii, fara zahar si fara gluten, cu grasimi sanatoase si gust special, irezisibil pentru orice varsta. Foarte incarcat nutritiv, o felie din acest tort poate constitui o masa echilibrata ca nutrienti si absolut delicioasa !
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 130 g seminte de dovleac
– 200 g stafide
– o lamaie
– ½ lingurita de maca organica
Pentru crema:
– 3 avocado
– 2 linguri ulei de cocos
– 45 g pudra de maca organica
– o banana bine coapta
– o lingurita de scortisoara
– 2 cm baton de vanilie
Pentru garnisit:
– un sambure de avocado
– 10 g seminte de dovleac
– o lingurita pudra de maca organica
PREPARARE:
Pentru blat se aduna in robotul de bucatarie, semintele de dovleac, stafidele aurii, coaja lamaiei razuita fin si sucul acesteia, cat si pudra de maca organica.
Se macina aceste ingrediente pana cand se obtine o compozitie lipicioasa. Se asterne apoi pe baza inelului culinar tapetata cu hartie de copt (ca sa se desprinda usor) si se taseaza cat mai uniform.
Se pregateste crema adunand ingredientele acesteia. Se taie avocado de-a lungul samburelui apoi se roteste jumatatea de deasupra peste cealalta pentru a se desface in doua.
Se desprind samburii, apoi miezul de pe coaja. Miezul se marunteste si se plaseaza in robotul de bucatarie. Se alatura pulpa bananei feliata, pudra organica de maca, pudra de scortisoara si semintele din bucata de baton de vanilie, apoi se amesteca pana la consistenta unei creme fine. Se adauga si uleiul de cocos, inmuiat cam la 35 de grade Celsius, pentru a fi in forma lichida, apoi se amesteca din nou.
Crema obtinuta se aplica peste blat.
Dupa garnisire, tortul finalizat se introduce pentru aproximativ doua ore la frigider.
Se feliaza subtire si se serveste de sine statator, intrucat constituie o gustare.