O reteta dulce sanatoasa, cu ingrediente delicioase si hranitoare.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– o cana de nuci
– o cana de stafide aurii
– o cana si ½ de pulpa de morcovi
– o lingurita de scortisoara macinata
– ½ lingurita de ghimbir razuit fin
– o lingura de suc de portocale
Pentru crema:
– o cana de alune de caju
– 3-4 smochine
– ¼ cani de suc de portocale
– ¼ cana de apa plata
– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece
PREPARARE:
Se lasa la hidratat alunele de caju si smochinele, pentru aproximativ o ora.
Intre timp se pregateste blatul. Se aduna in robot nucile si stafidele aurii.
Se maruntesc pana incep sa se lege, apoi se adauga ghimbirul razuit fin, praful de scortisoara si sucul de portocale.
Se amesteca si acestea in compozitie, apoi se adauga si pulpa morcovilor.
Se amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia obtinuta in aproximativ doua parti egale. Prima parte se aseaza la baza unui inel culinar.
Se plaseaza in congelator, pana se prepara crema in vederea careia se strecoara alunele de caju si smochinele (care se maruntesc), apoi se adauga in blender.
Se adauga sucul de portocale, apa siuleiul presat la rece, apoi se blenduiesc incet, prin pulsatii succesive, pana se omogeniozeaza compozitia, din care se asterne un strat peste prima parte a blatului din inelul culinar.
Se continua si cu a doua parte a blatului, apoi se intinde si celalalat strat al cremei, se garniseste dupa preferinta si apoi se plaseaza in frigider, pana devine ferm, apoi se desprinde din forma.