TORT RAW VEGAN, CU MORCOVI SI CREMA DE CAJU

februarie 6, 2017 | CATEGORIA Dulciuri

tort raw vegan, cu morcovi si crema de caju, feliat

O reteta dulce sanatoasa, cu ingrediente delicioase si hranitoare.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– o cana de nuci

– o cana de stafide aurii

– o cana si ½ de pulpa de morcovi

– o lingurita de scortisoara macinata

– ½ lingurita de ghimbir razuit fin

– o lingura de suc de portocale

Pentru crema:

– o cana de alune de caju

– 3-4 smochine

– ¼ cani de suc de portocale

– ¼ cana de apa plata

– o lingurita de ulei de floarea soarelui, presat la rece

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat alunele de caju si smochinele, pentru aproximativ o ora.

alune de caju si smochine, la hidratat pentru tort raw vegan de morcovi

Intre timp se pregateste blatul. Se aduna in robot nucile si stafidele aurii.

nuci si stafide, in robot, pentru blat de tort raw vegan de morocvi

Se maruntesc pana incep sa se lege, apoi se adauga ghimbirul razuit fin, praful de scortisoara si sucul de portocale.

nuci si stafide, scortisoara si ghimbir,  in robot, pentru blat de tort raw vegan de morocvi

Se amesteca si acestea in compozitie, apoi se adauga si pulpa morcovilor.

pulpa de morcovi adaugata in robot, pentru blat de tort raw vegan

Se amesteca toate ingredientele si se imparte compozitia obtinuta in aproximativ doua parti egale. Prima parte se aseaza la baza unui inel culinar.

blat de tort raw vegan, cu morcovi, in inel culinar

Se plaseaza in congelator, pana se prepara crema in vederea careia se strecoara alunele de caju si smochinele (care se maruntesc), apoi se adauga in blender.

alune de caju si smochine, pentru crema de tort raw vegan, cu morcovi

Se adauga sucul de portocale, apa siuleiul presat la rece, apoi se blenduiesc incet, prin pulsatii succesive, pana se omogeniozeaza compozitia, din care se asterne un strat peste prima parte a blatului din inelul culinar.

crema peste blat, pentru tort raw vegan, cu morcovi si crema de caju

Se continua si cu a doua parte a blatului, apoi se intinde si celalalat strat al cremei, se garniseste dupa preferinta si apoi se plaseaza in frigider, pana devine ferm, apoi se desprinde din forma.

tort raw vegan, cu morcovi si crema de caju

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *