O reteta rapida si sanatoasa, cu ingrediente crude, consistente, aromate si antioxidante.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 3 banane foarte coapte
– 300 g fulgi de ovaz
– 30 g cacao
– o lingurita de praf de scortisoara
Pentru umplutura:
– o banana
Pentru crema:
– o banana
– o lingurita de cacao
Pentru garnisit:
– 2 linguri miez de nuca macinat
PREPARARE:
Se pregateste blatul, incepand prin a curata cele trei banane.
Pulpa acestora se striveste cu furculita, apoi i se adauga pudrele de cacao si de scortisoara.
Se blenduieste totul, pana la consistenta unei creme. Se adauga apoi fulgii de ovaz in aceasta crema.
Se amesteca bine. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti si prima parte se adauga in inelul culinar (am folosit unul cu diametrul de 20 cm), apoi se taseaza. Ca si umplutura se curata banana, se taie rondele si se plaseaza peste prima parte a compozitiei.
Se adauga apoi si partea a doua a compozitiei si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau minim 5 ore pentru a se inmuia fulgii de ovaz. Pentru crema, se curata banana, apoi pulpa sa se paseaza si se amesteca cu praful de cacao, si se omogenizeaza cu un blender de mana, apoi se asterne peste tort.
Se garniseste apoi, cu miezul de nuca macinat.