Un deliciu cu ingrediente crude, fara gluten si lactoza, fara oua, doar cu fructe si nuci, indulcite fara zahar.
INGREDIENTE:
pentru blat:
– 100 g miez de nuca
– 100 g stafide aurii
– ½ lamaie
– o lingurita de scortisoara
pentru crema:
– 125 g caju crud, bio
– un avocado
– o lingura de miere ( am folosit de rapita)
– 150 g coacaze rosii
Pentru garnisist:
– 50 g coacaze rosii
PREPARARE:
Alunele de caju, se lasa minim 5 ore la hidratat. Se pregateste blatul, adunand in robotul cu lama in S, ingredientele pentru blat.
Se maruntesc grosier, pana devin o coca lipiciasa, care se modeleaza in forma inelara de tort.
Se pregateste apoi crema, din ingredientele specificate.
Avocado se desprinde de pe sambure si se curata de coaja. Se spala foarte bine coacazele rosii si se desprind de pe ramurele, apoi se aduna alaturi de celelelate ingrediente in blender si se blenduiesc pana se aduna intr-o crema omogena, care se aplica peste blat.
Se introduce tortul astfel format, la frigider, pentru cca 2 ore, apoi se garnisete dupa imaginatie, fiind gata de portionat.