Preparat cu ingrediente crude, fara lactoza, gluten si zahar, cu grasimi sanatoase, acest tort este indicat tuturor varstelor, fiind un dulce natural si avand o textura si aroma, perfecte.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 100 g miez de nuca
– 100 g stafide negre
– o lamaie
Pentru crema:
– 2-3 banane (aprox. 275 g miez bine copt)
– 75 g seminte crude de dovleac
– 4 linguri de nuca de cocos
– o lingura ulei de cocos virgin
– 2 linguri menta salbatica uscata, macinata
– un praf de sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se hidrateaza semintele de dovleac, peste noapte, sau minim 5 ore, apoi se strecoara. Se aduna miezul de nuca, stafidele si sucul lamaiei in robot.
Se macina grosier, pana la o compozitie lipiciaosa, apoi se aseza amestecul intr-o forma inelara de tort, cu baza tapetata cu hartie de copt si se taseaza bine.
Se curata bananele, se rup bucati si li se alatura nuca de cocos, praful de sare, menta maruntita si semintele hidratate de dovleac.
Se aduna intr-un bol si se maruntesc cu un blender de mana, pana la consistenta unei creme, apoi se adauga uleiul de cocos, incalzit usor in bain marie, pana devine lichid.
Se amesteca, iar crema obtinuta se toarna peste blat, in inelul culinar, apoi se introduce la congelator, pentru cca o ora.