O alintare cu gust select, un dulce sanatos, bogat in antioxidanti si enzime, savuros.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
– 100 g alune de padure
– 100 g stafide
– o lingura suc de lamaie
– ½ lingurita pudra de scortisoara
Pentru crema:
– 250 g curmale fara sambure
– o banana coapta
– 125-135 ml apa
– un praf de sare de Himalaya
PREPARARE:
Pentru prepararea blatului, se aduna mai intai in robotul de bucatarie cu lama in S ingredientele pentru blat.
Se maruntesc pana la consistenta unui blat virtos, lipicios, care apoi se modeleaza, ca baza, intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili.
Se trece la prepararea cremei, adunand in robotul de bucatarie, curmalele si banana.
Acestea se maruntesc pana cand se aduna intr-o sfera. Apoi se plaseaza in blender si se adauga sarea de Himalaya.
Se adauga apa, putin cate putin, pana la consistenta unei creme. Se poate folosi si blender de mana. Se amesteca, apoi crema obtinuta se aseaza peste blat.
Se intinde uniform, se pastreaza la frigider cam o jumatate de ora, se scoate din forma si se garniseste.