TORT BRAD, CU CREMA DE ROSCOVE

decembrie 31, 2012 | CATEGORIA Dulciuri

tort brad, cu crema de roscove

Un tort in decorul iernii, pentru sarbatoarea de la cumpana anilor. Este bogat in proteine si carbohidrati, crema este cruda, deci trebuie servit in portii mici. Va asigur ca este un tort fin, ce trebuie savurat in timp.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

–         5 linguri de faina de grau dur, dietetica

–         5 linguri de zahar brun

–         5 oua

–         o lingurita de bicarbonat

–         o ligurita suc de lamaie

–         coaja de la 3 portocale

–         50 ml sirop de agave

Pentru crema:

–         200 gr unt degresat

–         200 gr zahar brun, pudra

–         3 oua bio

–         7 linguri pudra de roscove

Pentru garnisit:

–    2 fructe kiwi

–   fulgi de nuca de cocos

–    coaja de portocala

 

PREPARARE:

Se separa albusurile de galbenusurile celor 5 oua pentru blat, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul brun.

galbenusuri de ou, cu zahar brun

Se freaca bine, pana se topeste zaharul, se deschide la culoare si incep sa se formeze bule de aer. Coaja de la portocale se taie cubulete marunte, care se fierb pe foc cateva clocote, in apa cat sa treca putin peste ele. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu siropul de agave. Trei linguri din cubuletele de coaja de portocale, stoarse de sirop, se toarna in compozitia de galbenusuri cu zahar. Se adauga bicarbonatul stins cu sucul de lamaie.

galbenusuri cu zahar brun, coaja de portocale, bicarbonat stins cu lamaie

Intre timp se incinge cuptorul, se tapeteaza forma cu hartie de copt si se bat albusurile spuma.

albusuri batute spuma

Se toarna faina, cernuta peste galbenusurile frecate cu zahar.

galbenusuri frecate cu zahar si faina integrala dietetica

Se amesteca, obtinand un aluat lichid. Se adauga spuma din albusuri, se incorporeaza rapid in aluat, si se toarna in forma.

aluat pentru blat de tort cu faina integrala, dieteteica

Se introduce urgent in cuptorul incins, pentru a creste, si dupa 2 minute, se scade temperatura la aprox. 150 grade C. Dupa 30 minute se poate verifica daca este patruns, fara riscul de a se lasa compozitia. Cand este copt, se intrerupe temperatura si se lasa la racit impreuna cu cuptorul. Eu am obtinut un blat mai crescut la centru, tocmai bun pentru un brad rotunjor.Intre timp se spumuieste untul, amestecandu-l continuu si eliminand apa, daca este cazul, apoi se adauga zaharul brun pudra (eu l-am dat prin masina).

unt degtresat, spumuit, cu zahar pudra, brun

Se amesteca incontinuu, pana se inmoaie si se aeriseste suficient.Se separa albusurile de galbenusurile celor 3 oua pentru crema si se adauga cate un galbenus, cam la 5 minute, in untul cu zahar, amestecand incontinuu.

unt cu zahar brun si cu gabenus de ou

Apoi se adauga pudra de roscove.

unt cu zahar brun, galbenusuri si pudra de roscove

Se amesteca pentru omogenizare, urmand ca in final sa se adauge albusurile batute foarte bine spuma, insa putin cate putin (cam cate o lingura), pentru a nu se taia crema.

unt cu  zahar brun, cu galbenusuri, pudra de roscove si albus de ou

Blatul se taie in trei straturi.Calota mai curbata,de deasupra, se taie subtire, iar cealalta parte mai groasa se imparte in doua, urmand apoi sa se insiropeze toate trei straturile, cu siropul de la cojile de portocale.

starturi de blat, insiropate cu sirop de portocale si  de agave

Apoi se repun unul peste altul si se decupeaza sub forma de brad.

blat de tort,decupat in forma de brad

Se umplu straturile de blat, cu crema.

blat pentru tort brad, cu crema de roscove

Se acopera apoi pe deasupra si pe laterale cu crema, urmand sa se garniseasca cu fructele de kiwi pasate, cu coji de portocala si cu fulgi de nuca de cocos.

tort brad, cu crema de roscove, langa crengute

Se introduce la frigider, pentru a se inchega bine crema si pentru a se putea taia cu usurinta. Se feliaza si se consuma cu masura.

felie de tort brad, cu crema de roscove

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *