TORT APERITIV, RAW VEGAN, CU FLORI DE MUSCATA

martie 12, 2018 | CATEGORIA Aperitive

tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata, feliat

O reteta pentru silueta perfecta, un aperitiv usor si nutritiv pentru mese festive, atins de candoarea florilor comestibile, de muscata.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

– un dovlecel

– 4-5 frunze de salata verde

Pentru crema de sfecla rosie:

– 200 g seminte de floarea soarelui

– o lingura de ulei de masline presat la rece

– sucul unei lamai

– o lingurita rasa pudra de ienibahar (seminte macinate)

– ½ sfecla rosie mica

– 2-3 cm radacina de hrean

– sare de ocna, dupa gust

Pentru crema de broccoli:

– 200 g seminte de floarea soarelui

– o lingura de ulei de masline presat la rece

– sucul unei lamai

– ½ lingurita pudra de ienibahar (seminte macinate)

– buchetele unei capatani de broccoli

– 5 fire de patrunjel verde

– o lingura de oregano uscat

– 3-4 cm radacina de ghimbir

– sare de ocna, dupa gust

Pentru garnisit

– 3 flori de muscata

– un fir de patrunjel verde

 

PREPARARE:

Se lasa la hidratat semintele de floarea soarelui, de seara pana dimineata. Se impart aproximativ in 2 parti egale, apoi se prepara pe rand cele 2 creme. Pentru crema de sfecla rosie, se curata bucata de sfecla si cea de hrean, apoi ambele se razuie fin.

sfecla rosie, pentru tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata

Se aduna apoi in robotul de bucatarie cu lama in S, alaturi de semintele hidratate de floarea soarelui si li se adauga uleiul de masline, sucul lamaiei si pudra de ienibahar. Se maruntesc toate pana la consistenta unei creme, cu o culoare placuta, roz. Se sareaza apoi, dupa gust. Pentru crema de broccoli, se spala bine firele de patrunjel verde,  se curata si se razuie bucata de ghimbir, apoi se spala buchetele de broccoli, care se desfac in bucati mai mici.

ingrediente crema broccoli, pentru tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata

Se plaseaza toate acestea in robotul de bucatatrie cu lama in S, apoi li se adauga uleiul de masline, sucul de lamaie, pudra de ienibahar si oregano uscat si macinat. Se maruntesc pana se obtine o crema de culoare vernil, cu miros atragator, care apoi se potriveste de sare. Daca doriti ca aceste creme sa fie de consistenta mai fina, puteti continua sa le amestecati cateva secunde cu un blender de mana. Pentru a monta tortul aperitiv, se spala bine dovlecelul, se taie rondele apoi se tapeteaza baza unui inel culinar cu salata verde, peste care se aseaza rondelele de dovlecel.

baza pentru tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata

Peste aceasta montura se aseza crema de sfecla rosie, apoi cea de broccoli.

montare tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata

Tortul astfel obtinut se poate desface din forma imediat intrucat cremele sunt consistente, nu este nevoie sa se inchege la frigider. Se garniseste cu firul de patrunjel verde si cu florile de muscata, care sunt comestibile.

tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata

tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata, vedere aproape

Acest tort aperitiv se  poate pastra la frigider, 2-3 zile.

tort aperitiv raw vegan, cu flori de muscata, felie

 

 

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *