Un mod festiv de a savura aperitivele, si totodata un prilej de a-i indemna pe micuti sa guste cu placere preparate hranitoare, necesare.
INGREDIENTE:
– 150 gr zacusca
– 250 gr ficat de pui
– 3 oua
– 250 gr branza de capra
– 250 gr smanatana degresata
– o painica rotunda, fibropan
Pentru garnisit:
– 2 lingurite de zacusca
– o jumatate de castravete verde
– o lingurita de branza de capra cu smantana
PREPARARE:
Ficatul de pui se spala, se fierbe intens, pentru a fi usor de pasat Painea se curata de coaja, se indeparteaza calota de deasupra si se feliaza in 4 blaturi subtiri. Se fierb ouale moi, apoi li se adauga 100 gr din branza de capra.
Se paseaza, acestea constituind un strat de umplutura pentru tortul aperitiv. Restul de branza si se amesteca cu 100 gr smantana degresata, constituind alt tip de umplutura. Ficatul fiert se asociaza cu restul de smantana.
Aceste doua ingrediente se paseaza cu un blender de mana, pana se obtine o crema fina. Se incepe umplerea tortului, fixand blatul de la baza pe platou si turnand peste el zacusca, apoi se adauga al doilea blat.
Acesta se acopera cu umplutura din branza si oua fierte, urmand al treilea blat, peste care se aseaza amestecul din branza de capra si smanatna. Se adauga si ultimul blat, care se acopera cu crema de ficat si smantana.
Succesiunea umpluturilor se face dupa preferinta, iar umpluturile se pot compune si din alte ingredinete. Se tapeteaza si lateralele cu crema de ficat, apoi se garnisesc dupa imaginatie cu castravete, zacusca si brnaza cu smanatana.. Se lasa a rece o jumatate de ora, apoi se feliaza.