O reteta ce imprima un gust si o savoare cu specific mediteranean, aducand un plus de nutreinti preparatului clasic de tofu din soia nemodifica genetic.
INGREDIENTE:
– un pachet tofu nesarat
– 4 linguri suc de lamaie
– 7 linguri ulei de masline presat la rece
– 2 tulpinite de busuioc verde
– 2 foi de dafin
– ½ lingurita de rozmarin uscat
– ½ lingurita de piper macinat (am folosit din rasnita amestec)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se taie tofu in patrate sau dreptunghiuri, cum doriti.
Se aduna intr-un bol sucul de lamaie, rozmarinul si piperul, se adauga uleiul, se amesteca si se potriveste de sare. Se toarna apoi in borcanul pregatit cu bucatile de tofu, cu foile de dafin si cu busuiocul verde (bine spalat si maruntit). Se inchide cu capacul, si se lasa cam 2 zile in frigider, sa se patrunda aromele. Dupa ce tofu s-a consumat, cu marinata pastrata in continuare la rece, se pot asezona diverse salate.