Ciuperci champignon, imbogatite cu nutrienti de valoare, ce pot constitui un meniu de sarbatoare.
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
– 4 ciuperci champignon, mari
– o ceapa
– 2-3 crengute mici de cimbru
– o foaie de dafin
– o lingurita boia de ardei dulce
– ¼ lingurita piper negru macinat
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– coacaze rosii, dupa gust (am folosit 85 g, cantarite fara ramurele si codite)
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se curata ceapa, se spala si se marunteste. Ciupercile, bine spalate se curata si se feliaza subtire.
Se fierbe ceapa in putina apa, cca 5 minute sa se inmoaie, apoi se adauga ciupercile si se lasa sa fiarba domol, fara a mai adauga apa, intrucat isi lasa suc suficient in timpul fierberii. Cand sunt patrunse, se adauga coacazele rosii, bine spalate, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin, crengutele de cimbru, boiaua de ardei dulce si piperul negru macinat. Se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele, apoi dupa cca 15 minute, cand temperatura tocanitei mai scade, se poate adauga uleiul de masline preset la rece, pentru a-i folosi la maximum nutrientii.