O tocana usoara, pregatita sanatos, cu ingrediente proaspete de gradina, usor picanta, ce poate constitui o garnitura dietetica pentru carnuri.
INGREDIENTE:
– 2 dovlecei tineri (aprox. 450 gr)
– o cepa mare
– un ardei gras
– o rosie mare
– 3 catei mari de usturoi (aprox.15 gr)
– o lingura de ulei de masline presat la rece
– ½ legatura de marar verde
– sare neiodata, dupa gust
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ceapa si ardeii, apoi se toaca si se fierb in apa usor sarata. Intre timp se spala bine, se curata superficial si se taie rondele dovleceii, urmand a se adauga la fiert.
Cand toate sunt patrunse, se adauga rosia spalata si rasa grosier.
Se fierbe intr-un clocot, pentru a-si spori de 3-5 ori cantitatea de licopen continuta, apoi se intrerupe fierberea si se adauga uleiul de masline presat la rece, care ajuta absorbtia licopenului din rosie. Se curata si se spala cateii de usturoi si mararul verde, usturoiul se piseaza, iar mararul se toaca fin, apoi se asezoneaza intreg ansamblul cu aceste doua ingrediente, care se amesteca pentru omogenizre si, in final, se potriveste totul de sare.