TOCANA VEGANA DE VINETE SI DOVLECEI, CU MARAR SI ANASON

ianuarie 20, 2018 | CATEGORIA Garnituri

 tocana vegetariana de vinete si dovlecei cu marar si anason

O tocana rapida si usoara cu aroma intensa, preparata sanatos, excelenta pentru cina sau ca garnitura la masa de pranz.

INGREDIENTE:

– 6 cepe

– 3 ardei

– 2 vinete

– 2 dovlecei

– 2 foi de dafin

– ½ lingurita de anason macinat

– ½ lingurita de ienibahar macinat

– 2 linguri de marar tocat (am folosit uscat)

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui, presat la rece

– sare neiodata, dupa gust

 

PREPARARE:

Se spala bine si se feliaza subtire vinetele, apoi feliile se taie in 4 (se pot taia repede grupand mai multe felii). Se presara sare din belsug peste ele si se lasa deoparte.

masline taiate si puse la sarat, pentru tocana vegetariana

Se curata si se spala cepele si ardeii apoi se feliaza solzisor (julien).

ceapa si ardei solzisori, pentru tocana vegetariana

Se fierb cu o cana de apa, sub capac, la foc domol, cca 5 minue, pana se inmoaie. Intre timp se spala bine vinetele de sare si sucul format, apoi se strecoara si se adauga peste ardei si ceapa. Se lasa la fiert si dupa alte aproximativ 5 minute se adauga dovleceii, bine spalati si taiati cubulete.

dovlecei cubulete adaugati peste ceapa, ardei si vinete fierte, pentru tocana vegetariana

Dupa ce acestia se inmoaie, se intrerupe fierberea si se adauga foile de dafin, pudrele de ienibahar si de anason, apoi se lasa acoperita tocana pana se intrepatrund aromele. Dupa ce temperatura tocanei mai scade, se adauga uleiul presat la rece si maraul verde, apoi se amesteca si se potriveste de sare.

tocana vegetariana de vinete si dovlecei cu marar si anason

Recomanda prietenilor pin it! share on facebook

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *