O tocana cu proteine vegetale complete, din asocierea lintei cu laptele vegetal de orez si alune, imbogatita cu mirodenii si verdeturi, pentru un plus de nutrienti, antioxidanti si miresme.
INGREDIENTE:
– 250 g linte verde
– o ceapa
– un morcov (aproximativ 75 g)
– un ardei gras
– ½ lingurita turmeric pudra
– ½ lingurita piper negru macinat
– ½ lingurita chimion macinat
– 200 ml lapte vegetal (am folosit de orez si alune din agricultura ecologica, cu apa de izvor)
– o foaie de dafin
– o lingura ulei de masline
– ½ lamaie
– ½ legatura patrunjel verde
– sare de ocna, dupa gust
PREPARARE:
Se spala bine lintea, se lasa la inmuiat cca 3 ore. Se curata ceapa, se spala bine si se toaca marunt, apoi se spala morcovul si ardeiul, morcovul se curata superficial si se razuieste grosier, iar ardeiul, curatat de seminte, se toaca marunt.
Se pune la fiert in apa lintea, iar dupa cca 15 minute, se adauga ceapa, morcovul si ardeiul si se lasa toate la fiert, pana se patrund. Se intrerupe fierberea, se adauga foaia de dafin , turmericul, piperul si chimionul, apoi se lasa vasul acoperit sa se intrepatrunda aromele si sa scada temperatura cam la 40 de grade Celsius. Se strecoara amestecul de apa in care a fiert, apoi se adauga uleiul de masline si laptele de alune, care la aceasta temperatura isi pot pastra nutrientii intacti. Se portioneaza si se serveste cu patrunjel verde, bine spalat.